Kabaču plācenīši “Omes īpašie”

Ļoti “budžetīga” un arī sātīga recepte. Šādas “kotletītes” var ēst gan karstas, gan aukstas. Ērti paņemt līdzi, piemēram, uz darbu.

Sastāvdaļas
2 nelieli kabači
½ tējkarote sāls
100 g cieta sieta
2 daiviņas ķiploka
2 olas
3 ēdamkarotes miltu
Augu eļļa cepšanai

Pagatavošana
Kabačus sarīvē uz rupjas rīves, pievieno sāli un ļauj pastāvēt 10-15 minūtes.

Pa to laiku uz smalkas rīves sarīvē sieru un izspiež ķiplokus caur presi.

Nospiež kabačiem lieko sulu un sajauc tos ar sieru, ķiplokiem, olām un miltiem.

No iegūtā maisījuma veido plācenīšus, cep no abām pusēm zeltaini brūnus.

Ja mīkla iznāk pārāk šķidra, pievieno vēl nedaudz miltus. Ja kabacis gadījies tik ūdeņains, ka “kotletes” nevar izveidot ar rokām, liek mīklu uz pannas ar karoti.

Avots: “Lifehacker”

Pievienot komentāru