Rīsu pankūkas, kartupeļu bumbiņas, makaronu salāti. 10 receptes attapīgai saimniecei!


Klasisks veids, kā izmantot pāri palikušus kartupeļus, pastu un rīsus ir sautējumi un salāti. Bet tos var pārvērst arī garšīgās zupās un pudiņos.

Pārpalikušu kartupeļu, pastas & rīsu izmantošana
1. Izmēģiniet kartupeļu bumbiņu cepšanu: saspaidiet pāri palikušus kartupeļus, sajauciet ar olu, sāli, pipariem, ķiploku, pētersīļiem un kubiņos sagrieztiem sīpoliem, izveidojiet bumbiņas, apviļājiet tās rīvmaizē un cepiet dziļā pannā augu eļļā.

2. Sablendējiet pāri palikušus kartupeļus ar buljonu un pēc garšas pievienojiet krējumu vai pienu, garšvielas un/vai rīvētu sieru, lai pagatavotu garšīgu kartupeļu zupu.

3. Pārvērtiet sakultu olu, nedaudz siera, pāri palikušu gaļu un kartupeļus par gardu omleti.

4. Pāri palikušai vistai vai hamburgeriem pievienojiet bundžiņu melno pupiņu un nedaudz salsas, lai pagatavotu garšīgu pildījumu tako vai burito.

5. Pāri palikušu parmezāna sieru pievienojiet rīvmaizei un pārkaisiet ar to zivju sacepumu, lai piešķirtu tam īpašu garšu. Tā kā parmezāns ātri piedeg, apsedziet ēdienu ar foliju pirmo pusi gatavošanas laika.

6. Pāri palikušiem makaroniem pievienojiet 2 ēdamkarotes kaperu vai sagrieztu olīvu, bundžiņu tunča un dažus sagrieztus tomātus, pēc tam pievienojiet etiķi, olīveļļu, sāli un piparus, lai pagatavotu vieglus vasaras pastas salātus.

7. Kartupeļu, rīsu un pastas salāti garšo īpaši labi, ja pirms ēšanas ļausiet aromātiem sajaukties. Tas pats attiecas uz kartupeļu un rīsu salātiem.

8. Pagatavojiet sātīgu rīsu ēdienu, izmantojot pāri palikušus rīsus, olas, cūkgaļu vai vistu, sīpolus un saldētus dārzeņus. Lai piešķirtu Āzijas noti, lietojiet sezama eļļu šī maisījuma cepšanai uz pannas un pievienojiet nedaudz sojas mērces un/vai karija pastas.

9. Dienu nostāvējušus rīsus pārveidojiet par rīsu pudiņu: sajauciet 500 ml piena ar 250 g vārītu rīsu un viegli sautējiet tā, lai piens nepiedegtu, bet maisījums labi izkarsētos. Atsevišķā bļodā sajauciet 2 olas, 55 g cukura un tējkaroti vaniļas. Iejauciet rīsu maisījumā pirms pārlikšanas sautējuma traukā. Cepiet iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180°C/gāzes atzīme 4 20 minūtes.

10. Sajauciet vieglu pankūku mīklu no pāri palikušiem rīsiem, miltiem, piena un olām, cepiet kā parastas pankūkas. Pasniedziet ar kanēli un cukuru vai ievārījumu.

Pievienot komentāru