Rudens delikatese – ķirbja sukādes

Sastāvdaļas:

  • 2 kilogrami ķirbis
  • 0,5 kilogrami cukurs
  • citrons
  • apelsīns

Pagatavošana:

Attīriet ķirbi no mizas, sagrieziet šķēlītēs. Tām nevajadzētu būt biezām un garām, biezums apmēram 5-10 mm. Ielieciet ķirbju gabaliņus katliņā.

Pievienojiet cukuru. Sagrieziet citronu un apelsīnu šķēlītēs ar visu miziņu un pievienojiet ķirbim. Atstāj, lai 12 stundas sasūcās.

Lieciet katliņu uz uguns, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Atkal ļaujiet 12 stundas savilkties. Atkal uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Ļaujiet tam atdzist.

Nokāsiet visu caur caurduri (sīrupu, starp citu, jūs varat dzert, atšķaidot ar ūdeni) un lieciet ķirbju gabaliņus žāvēties. Ja jums nav speciālā žāvētāja, lieciet visu cepeškrāsnī uz 100- 160 grādiem. Krāsnij vajadzētu būt nedaudz atvērtai.

FOTO: adme.ru

Pievienot komentāru