Ruletītes ar sieru un šķiņķi. Burtiski aizlido no šķīvja!

Sastāvdaļas
400 g kārtainās mīklas
200 g šķiņķa
150 g cieta siera
1–2 ēdamkarotes majonēzes
1 daiviņa ķiploka
Zaļumi (dilles, pētersīļi, baziliks).

Pagatavošana
Izrullē mīklu taisnstūrī, aptuveni 30×45 cm, sagriež šķiņķi mazos gabaliņos, var izmantot arī doktordesu vai jebkuru citu desu pēc vēlēšanās, sarīvē sieru.

Sakapā zaļumus un ķiplokus, sajauc tos ar majonēzi un ieziež ar to mīklas plātni, atstājot brīvus 3-5 cm no malas.

Vienmērīgi liek šķiņķi un sieru uz mīklas. Nenoziesto malu atstāj brīvu. Satin ruleti tā, lai šī mīklas daļa paliktu ārējā pusē. To samērcē ūdeni, lai aizspiestu ruleti.

Ruleti sagriež 4-6 cm platos gabaliņos.

Kārto tos uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

Virsu pārziež ar olas dzeltenumu, pārkaisa ar magonēm vai sezama sēkliņām.

Cep ruletītes cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 20-25 minūtes.

Avots: “Lifehacker”

Pievienot komentāru