Salāti “Vieglais rasoliņš”. Drīkst ēst arī slaidās līnijas piekritēji!


Lieliski salātiņi, kuros harmoniski apvienojas maigas vistas filejas, siera un ābolu garša.

Sastāvdaļas
1 vistas krūtiņa
1 liels, saldskābs ābols
200 g cieta siera
3 olas
Majonēze pēc garšas
Sāls
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Porciju skaits: 4

Pagatavošana
Sālsūdenī vārītu vistas krūtiņu sagriež mazos gabaliņos vai sadala pa šķiedrām, liek pirmo kārtu salātu traukā.

Pārziež vistas kārtu ar krējumu un majonēzi.

Oriģinālajā receptē majonēzi sajauc ar krējumu 1:1, bet diētiskajam variantam majonēzi pievieno tikai mazliet, pāris tējkarotes. Ja trūkst sāls, to pievieno vairāk.

Ābolu nomizo, izņem serdi un sarīvē. Liek salātos, pārziež ar krējuma un majonēzes mērci.

Sieru sarīvē uz smalkas rīves (daudzums – pēc garšas un sāļuma, aptuveni 200 – 300 gramu), liek salātu traukā un pārziež ar mērci.

Vārītas olas sadala baltumā un dzeltenumā, katru atsevišķi sarīvē uz smalkas rīves. Vispirms liek salātu traukā dzeltenumu, pēc tam – baltumu. Atkal pārziež ar krējuma-majonēzes mērci.

Salātus vislabāk uz nakti ielikt ledusskapī, lai sasūcas. Ja tādas iespējas nav, atstāj vismaz uz pāris stundām.

Parasti šos salātus gatavo salātu traukā, bet var arī glītos porciju trauciņos.

Pievienot komentāru