Sarkani punktiņi uz ādas- slimība vai kosmētisks defekts?

3

Eksperti apgalvo, ka angioma ir līdzīga varikozām vēnām, bet tās veidojas perpendikulāri ādai. Citiem vārdiem sakot, šī ir maza kapilāru spriedze, ko izraisa plīsumi asinsrites sistēmā. Angioma reti pārvēršas ļaundabīgā audzējā, tomēr labāk tās paturēt redzeslokā.

Pārliecinieties, ka tā ir angioma, nevis kāda cita problēma.

Bez angiomas uz ādas var parādīties arī citi sarkani plankumi:

  • Kuperoze vai paplašināti asinsvadi uz sejas (vairāk līdzinās varikozām vēnām). Bieža problēma, ar ko saskaras grūtnieces. Labā ziņa ir tā, ka tā bieži pāriet bez ārstēšanas.
  • Hemangioma- labdabīgs audzējs, bieži noverojams jaundzimušajiem. Parasti tai ir raupjas robainas malas un izliekta virsma. Dažreiz tas pazūd pats no sevis, bet dažreiz paliek uz mūžu.
Kad jāuztraucas?

Neskatoties uz to, ka angioma tiek pieskaitīta audzēju slimībām, tā nav bīstama cilvēka veselībai. Tomēr, ja atklājat šādus simptomus, Jums vajadzētu konsultēties ar dermatologu:

  • liela sarkano punktiņu koncentrācija vienā vietā;
  • sarkanie punktiņi rada neērtības: tie sāp, niez, vai jums traucē;
  • angioma asiņo;
  • maina krāsu, formu, ir robainas malas.
Kā noņemt angiomu?

4

Angioma var radīt estētisku diskomfortu, jo īpaši, ja tā atrodas uz sejas vai kakla. Drošākais veids, kā noņemt angiomas, ir lāzers vai elektroniskais skalpelis. Tie piededzina angiomu un novērš tās atkārtotu parādīšanos. Nekad nemēģiniet likvidēt angiomu pats! Tautas līdzekļi, lai apkarotu šos nekaitīgos veidojumus, var radīt nopietnu kaitējumu Jūsu veselībai.

Kā jūs varat redzēt, izņemot retus gadījumus, angiomai nevajadzētu radīt jums trauksmi. Vienkārši novērojiet plankumus, lai tie neaugtu un nemainītu savu krāsu. Turklāt angiomu var viegli noņemt ārsta uzraudzībā.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru