Šī formula palīdzēs tev noteikt tavu ideālo svaru atkarībā no vecuma

Ideāls svars ir relatīvs jēdziens. Tas ir atkarīgs no daudziem faktoriem: figūras tipa, garuma, konstitūcijas, dzīvesveida un, protams, vecuma. Jūs nevarat būt parametros 90-60-90, bet izskatīties lieliski, bet jūs varat atbilst šim standartam, bet vienalga justies kā “neglītais pīlēns”.

Bet, ja aplūkojam ideālu svaru kā veselības kategoriju, vecums kļūst par izšķirošu faktoru. Vispār būtu vēlams svērties regulāri, lai novērotu izmaiņu tendenci- svara pieaugums vai samazināšanās var norādīt uz slimību.

Kā jūs varat zināt jūsu veselīgo svaru?

Jūs varat izmantot slavenā franču ķirurga Paula Broka formulu. Pamata versijā tas ir: augstums centimetros – 100. Tomēr ir pierādīts, ka tā ir nedaudz novecojusi. Bukarestes Nacionālajā Pārtikas institūtā izstrādāta jauna metode. Ņemot vērā vecumu, tai vajadzētu atšķirties atkarībā no personas dzimuma.

Sievietes

(50 + 0,75 *(augums centimetros – 150) + (vecums – 20) / 4) * 0.9

Piemēram, Jums ir 21 gads un jūsu augums – 165 cm. Aizpildot formulu, tā izskatīsies šādi: (50 + 0,75 * 15 + 0,25) * 0.9 = 55.35 kg.

Ideāls svars: 55 kg

Vīriešiem

(50 + 0,75 (augums cm – 150) + (vecums – 20) / 4)

Kad tas ir izdarīts, ir svarīgi paskatīties uz sevi spogulī un noteikt, kurš no trīs veidu ķermeņa tipiem jūs esat: Astēniķis, sportists vai pikniks. Kā likums, tievi cilvēki sver mazāk, bet cilvēki ar vidējiem un masīviem kauliem automātiski normālais svars palielinās.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru