Šie vienkāršie vingrojumi palīdzēs jums cīnīties ar lieko svaru pēc dzemdībām

Pirmkārt, ārsti iesaka atgriezties pie fiziskās slodzes ne agrāk kā 6 nedēļas pēc dzemdībām. Bet tas nenozīmē, ka jums ir jāpārvēršas gultas pacientā. Kad esat atgriezusies mājās no slimnīcas, jūs varat doties 20 minūšu pastaigās. Tas palīdzēs jums samazināt stresu un pēcdzemdību depresijas risku.

Savā rakstā Pamela Barensa, ginekoloģijas un dzemdniecības profesore, piedāvā virkni vingrinājumu, ko jūs varat veikt pastaigas laikā ar savu bērnu jau 6 nedēļas pēc dzemdībām. Tie ir balstīti uz pastaigas tempa pārmaiņām no ļoti ātri uz lēni.

1. Lai iesildītos, staigājiet lēnām apmēram 5 minūtes. Atlieciet jūsu plecus atpakaļ, mugura taisna, stumiet ratiņus 15-25 cm sev priekšā.

2. Tad 30 sekundes ejiet uz maksimālo ātrumu. Sekojiet elpošanai un nerunājiet.

3. Nākošo minūti ejiet lēnā, vieglā tempā.

4. Atkārtojiet maksimālo ātrumu 30 sekundes un 60 sekundes mierīgu iešanu 12 reizes. Kopumā jāsanāk 18 minūtēm.

5. Pabeidziet pastaigu ar 3 minūtēm lēnas pastaigas.

Ja jūtat, ka esat gatava lielākai slodzei, jūs varat palielināt aktīvās pastaigas laiku uz 45 sekundēm, bet lēni iešanu uz 90 sekundēm. Tādējādi jūsu pastaiga prasīs 35 minūtes.

Sākumā pietiks 3 dienas nedēļā sportiskām pastaigām. Laika gaitā jūs varat papildināt treniņus līdz 4 un 5 dienām.

Neuztraucieties, ja jūs nevarat zaudēt svaru pēc dzemdībām uzreiz. Zaudēt lieko svaru pēc dzemdībām gada ietvaros ir normāli un dabiski. Tomēr šāda fitnesa pastaiga palīdzēs jums zaudēt kilogramus viegli un bez kaitējuma veselībai.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru