Sīka odziņa ar milzu spēku: 8 labākās dzērveņu īpašības

6. Piemīt dziedinošs efekts

Dzērveņu sula ir pazīstama ar baktericīdām un dezinficējošām īpašībām. Tā efektīvi cīnās ar mutes dobuma čūlām, lieliski attīra brūces un apdegumus un palīdz paātrināt to dzīšanu. Dzērveņu sula bieži tiek nozīmēta pēcoperācijas pacientiem, lai uzlabotu šuvju sadzīšanu.

7. Uzlabo ādas stāvokli

Dzērveņu noderīgās īpašības tiek plaši izmantotas kosmetoloģijā. Šī oga novērš pūtītes un pinnes, samazina taukaino spīdumu, veicina poru sašaurināšanos, kā arī efektīvi cīnās pret vecuma plankumiem un vasaras raibumiem. Turklāt dzērvenes palīdz noņemt blaugznas un abscesus.

8. Nostiprina imunitāti

Svaigas dzērvenes, dzērveņu sula un šo ogu ievārījums ir īpaši noderīgi rudens-ziemas periodā. Tie tiek uzskatīti par lielisku līdzekli imunitātes stiprināšanai un avitaminozes profilaksei. Dzērveņu sastāvs nodrošina organismam visus nepieciešamos vitamīnus, minerālvielas un citas vielas, kas nepieciešamas orgānu un to sistēmu pareizai darbībai.

Kā redzat, šai mazajai ogai tiešām ir daudz noderīgu īpašību, kas to padara par neaizstājamu uztura sastāvdaļu aukstajā sezonā, kad mūsu ķermenis ir visneaizsargātākais pret dažādām baktērijām un infekcijām.

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: fabiosa.com

Pievienot komentāru