Sirds neiroze. Kā pret baiļpilno sajūtu palīdz vecmāmiņu līdzekļi

Foto – Pixabay

Parādoties ārstam vai jau tad, kad ar sirds neirozi sasirgušais zina, ka viņš ir ceļā, uzbudinājums un bailes mazinās. Taču fobija turpina attīstīties: tagad saslimušais vairs ne tik ļoti baidās no jaunas sirdslēkmes un iespējamās nāves, bet gan no tā, ka atkal uznāks… bailes.

Akūtā gadījumā bieži palīdz tikai trankvilizatori. Farmakoloģiskie preparāti ir tikai papildu līdzekļi, bet noteicošā loma ir psihoterapijai. Un jo agrāk to sāk, jo labāk: tādējādi var ne tikai apturēt tālāku kardiofobijas attīstību, bet arī palīdzēt cilvēkam to pilnībā pārvarēt.

Starp citu, smagu sirds neirožu ārstēšanā būtisku vietu ieņem mājdzīvnieki.

Tautas medicīna iesaka
Ja asinsspiediens ir pazemināts

* Sirds neirozes gadījumā, ja ir pazemināts asinsspiediens, lieto žeņšeņa, leizejas, Ķīnas citronliānas un salpetrenes izvilkumu – pa 30 pilieniem 3 reizes dienā.

* Vispārējā stāvokļa uzlabošanai un asinsspiediena paaugstināšanai iesaka dzelteno kaķpēdiņu uzlējumu (1 ēdamkarote drogas un glāzi verdoša ūdens). Dzer pa pusglāzei 3 reizes dienā, kurss – 1 mēnesis.

* Helēniju ālantes sakņu novārījums. 30 g sasmalcināto sakņu aplej ar litru verdoša ūdens, 15 minūtes vāra uz lēnas uguns, tad izkāš. Dzer 1 mēnesi pa 1/3 glāzes 3–4 reizes dienā.

* Hipotoniķiem ļoti veselīgi ēst brokastīs diedzētus kviešu vai citu kultūru graudus, kā arī dzert sulu maisījumu, kas sastāv no 10 daļām burkānu un 6 daļām spinātu sulas. Vienā reizē pirms ēšanas izdzer 1/3 glāzes maisījuma.

Ja asinsspiediens paaugstināts
* Ieteicams māteru uzlējums: 2 ēdamkarotes drogas aplej ar 300 ml verdoša ūdens, 2 stundas nostādina, tad izkāš. Dzer pa 1/3 glāzes 3–4 reizes dienā.

* Asinsspiediena pazemināšanai pagatavo melleņu, upeņu, aroniju un bārbeles ogu uzlējumu un dzer kā tēju. Labi palīdz arī citi augi un to maisījumi, ko lieto arteriālās hipertensijas gadījumā.

Pievienot komentāru