Zinātnieki pierādījuši, ka šis augs par 75% uzlabo atmiņu un ārstē Alcheimera slimību

2

Zinātnieki ir atklājuši saikni starp šī auga aromāta ieelpošanu un kognitīvās smadzeņu funkcijas uzlabošanos, īpaši atmiņas atgūšanu. Tikai rozmarīna ēteriskās eļļas aromāta ieelpošana testa grupas dalībniekiem uzrādīja dažādu atmiņas testu un vizualizāciju rezultātu uzlabošanos.

Citi pētījumi rāda, ka cilvēkiem, kas cieš no demences un Alcheimera slimības, ir ievērojami jūtami uzlabojumi pēc rozmarīna aromterapijas.

“Visi pacienti uzrādīja labākus rezultātus pēc aromterapijas, jo īpaši Alcheimera pacienti,” saka viens no zinātniekiem.

Abi pētījumi liecina, ka cerība ir liela, lai ārstētu vecuma demenci un Alcheimera slimību dabiskā veidā. Tāpēc nākamreiz, kad jūs jūtaties mazliet “aizmāršīgs”, vienkārši veiciet dziļu ieelpu šī brīnišķīgā aromāta, un jūsu domas uzreiz kļūs skaidras.

3

Turklāt rozmarīnam piemīt antiseptiskas, dezinficējošas, pretiekaisuma un pat pretvēža īpašības. Daži pilieni rozmarīna eļļas var mazināt sāpes, uzlabot asinsriti. Auga zariņu uzlējums stiprina matus un uzlabo to augšanu. Rozmarīna tēja paaugstina imunitāti un tai ir pretiekaisuma iedarbība.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru