Slimi bērni pret patversmes dzīvniekiem?! Izdevēju Kilbloku šokējis kāds soctīklu vēstījums

Facebook

Izdevēja Vija Kilbloka Facebook izteikusi neizpratni par kādu ierakstu, kurā medicīnas darbinieku, pacientu un bērnu intereses šķietami pretstatītas ierosinātajām likuma izmaiņām par patversmes dzīvnieku dzīvības ilgāku saglabāšanu.

“Dažreiz FB ieraksti šokē… Sieviete ar skaistu vārdu -Danuta Priede – ievietojusi smaidoša bērna (iespējams, pēc ķīmijterapijas) fotogrāfiju līdzās bildei, kurā redzams niknumā (vai bailēs) atņirgts suņa purns.

Ieraksts aicina nekādā gadījumā nepieļaut likuma izmaiņas par labu noklīdušo suņu un kaķu dzīvības saglabāšanai patversmēs 30 dienas līdzšinējo 14 dienu vietā. Cilvēku tiesības ārstēties prātam neaptveramā veidā tiek pretstatītas mājdzīvnieku nogalināšanas attālināšanai. Šāds ieraksts esot tapis rūpēs par nodokļu maksātāju kabatām, un to milzu pārliecībā veikusi dzīvnieku patversmes “Mežavairogi” vadītāja…

Šī nu ir reize, kad man aptrūkstas vārdu, bet es tomēr gribu pateikt, ka līdzcietība, godaprāts un atbildība nav iedzimtas īpašības, ģimenei, sabiedrībai un arī katram cilvēkam pašam tās jāveido. Ja ir likumdošanas iniciatīva, kas mūsu attieksmi pret mazajiem draugiem padara humānāku, tas ir apsveicami, jo rāda, ka mēs esam auguši un drusciņ tuvojamies tam, lai spētu atbildīgāk saimniekot arī pa nodokļu maksātāju kabatām un tur bezprāta izvirtību dēļ nepietrūktu naudiņas pamatlietām,” raksta Klbloka.

Pievienot komentāru