Šodien pusdienās – lasis. Trīs “slaidas” receptes!

Foto – Pixabay

Laša ligzda (1 porcija)

150 g laša 1 burkāns 100 g ziedkāpostu 1 mandarīns 100 g garneļu 30 g melno olīvu sasmalcināti pētersīļi 200 g šampinjonu

Palielā folijas gabalā kārtām liek skaisti sagrieztus burkānus, ziedkāpostus, lasi, šampinjonus, mandarīna gabaliņus un garneles, uzkaisa pētersīļus un dažas olīvas. Foliju aizritina un liek krāsnī cept 30 minūtes. (345 kcal)

NO GRĀMATAS “LOLITAS LABĀKĀS RECEPTES”Mikroviļņu krāsnī cepts lasis (6 porcijas)

450 g laša vai citas zivs filejas 1 tējk. svaiga sagriezta ingvera 3 ēdamk. lociņu 1 tējk. sojas mērces 1 tējk. sezama eļļas 2 tējk. pētersīļu vai koriandra zaļumu

Lasi sagriež palielos gabalos, uzliek uz šķīvja, sojas mērci sajauc ar eļļu, zaļumiem un ingveru un pārlej pāri zivij, 2–3 stundas patur aukstumā. Cep mikroviļņu krāsnī 3 minūtes. Pārslaka ar sezama eļļu, uzber svaigi sagrieztos zaļumus. (l porcija — 120 kcal)

Zivju zupa (3 porcijas)
2 puravi 200 g kartupeļu 2 burkāni 2 ēdamk. tomātu pastas 300 g laša pētersīļi 50 g olīvu 1 ķiploka daiviņa 1 lauru lapa

Apcep puravus, kartupeļus, burkānus. Puslitram buljona pievieno apceptos dārzeņus. Zupa garšos lieliski, ja tai pieliks apceptu tomātu pastu, ķiploku, lauru lapu. Vāra 5 minūtes. Tad pievieno lasi un pavāra vēl 5 minūtes. Gatavo zupu pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem, pievieno olīvas. (1 porcija — 183 kcal)

Iesaki šo rakstu citiem!
loading...

Pievienot komentāru