Sulīgā rabarberu kūka ar kraukšķīgām drumstalām. Sezonas hits!

Rabarberu kūka ir īsts vasaras sakuma hits: garda un viegla, kraukšķīga un sulīga reizē!

Pagatavošanas laiks: 1,15 h

Sastāvdaļas 12 porcijām

250 g konditorejas cukura
1 tējkarote sodas
1/2 tējkarote sāls
250 g miltu
2 olas, sakultas
250 ml skāba krējuma
365 g sakapātu rabarberu

Virsai
200 g konditorejas cukura
50 g mīksta sviesta
4 ēdamkarotes miltu
1 šķipsniņa malta kanēļa

Pagatavošana

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 C/Gāze 4.

Ietauko un pārkaisa ar miltiem 23x33cm kūku formu vai cepamo šķīvi.

Lielā bļodā sajauc 250 g cukura, sodu, sāli un 250 g miltu.

Iejauc olas un skābo krējumu, kamēr veidojas viendabīga masa, tad iecilā rabarberus.

Ielej sagatavotajā formā un izlīdzina.

Mazākā bļodiņā sajauc atlikušo cukuru un sviestu, līdz veidojas viendabīga konsistence.

Piejauc atlikušos miltus, veidojot drumstalas. Ar šo maisījumu pārkaisa kūku, uzber nedaudz kanēļa.

Cep iepriekš sakarsētā krāsnī, kamēr mīkla vairs nelīp ap iedurtu koka iesmiņu – aptuveni 45 minūtes.

Pievienot komentāru