Supersieviete. Vai vīrietim tāda vajadzīga?

Ilustrācija – Pixabay

Katram vīrietim ir savs priekšstats par ideālu sievieti, un parasti tā ir ļoti daudzu pozitīvu īpašību simbioze. Taču vienmēr ir dažas īpašības, kas šajā tēlā dominē. Tās arī ir noteicošās, vīrietim izraugoties nākamo dzīvesbiedri.

Neviens neapstrīd, ka lielākā daļa vīriešu apprecas aiz patiesas mīlestības. Taču bez šīm dziļajām jūtām un kvēlās kaisles ir vēl kaut kas, kas palīdzējis viņiem izdarīt izvēli. Sievietēm vienmēr gribējies ielūkoties vīriešu zemapziņā un atrast tur liktenīgās supersievietes formulu, lai, izmantojot to, spētu iekarot vīrieša sirdi. Bet, ja tas ir pat izdevies, vai viņas spēj to pielāgot sev?

Vispievilcīgākā un skaistākā
Daudzas sievietes uzskata, ka vīrieši mīl tikai ar acīm, tāpēc dara visu, lai savu ārieni padarītu iespējami ideālāku. Kādi tik upuri netiek nesti: palielinātas krūtis, mainīta deguna forma, dzerti dažādi preparāti un ciesta badošanās, lai atbrīvotos no pāris kilogramiem svara.

Toties kādai citai viss šis skaistums tiek par velti – kā dabas dāvana. Taču vai spoža āriene spēj būt veiksmīgas laulības ķīla, vai tā ir droša garantija, ka līdzās būs tikai cienīgi vīrieši?

Neviens nenoliedz, ka vīriešiem patīk skaistas sievietes. Iespējams, daudziem nekas nebūtu pret, ja viņu draudzenes atbilstu visiem ļoti pievilcīgas sievietes kritērijiem. Tā ir dabiska vēlme, un tajā nav nekā nosodāma. Cita lieta, cik ļoti šī rakstura iezīme dominē, cik ļoti vīrietis ir ieciklējies uz šo skaistumu. Un te var būt daždažādi varianti.

Tas, kurš nepārtraukti uzsver, cik viņa izredzētajai brīnišķīga āda, slaids viduklis un izteiksmīgi gurni, patiešām ir iemīlējies ar acīm.

Viņam ir svarīgi, lai draudzene būtu sievišķīga, pievilcīga un seksīga. Iespējams, tas nav vienīgais izvēles kritērijs, taču noteikti viens no noteicošajiem. Toties pārējām sievišķajām īpašībām ir otršķirīga nozīme – tās var būt un var arī nebūt. Tas vairs nav tik svarīgi, jo skaistuma dēļ var daudz ko piedot.

Dažiem vīriešiem turpretī patīk iekarot augstienes, un skaista sieviete ir viena no tām. Nocēlis no debesīm šādu spožu zvaigznīti, viņš gūst kārtējo pašapliecinājumu. Un, ja visu atzītā skaistule pievērsusi viņam uzmanību, tas nozīmē, ka viņš patiešām ir apbrīnas vērts. Ļoti iespējams, ka bērnībā šāds vīrietis saņēmis maz uzslavu vai arī viņam nepārtraukti izvirzīti arvien jauni mērķi, kurus vajadzēja sasniegt.

Daļai vīriešu patīk rotaļāties ar uguni – vispirms, iekarojot nepieejamo skaistuli, bet pēc tam, sacenšoties ar konkurentiem, mēģinot noturēt viņu sev līdzās. Lai to panāktu, aso izjūtu cienītājs ar savu apburošo draudzeni bieži apmeklē sabiedriskās vietas. Ja citi vīrieši pievērš sievai uzmanību, tas vēl vairāk uzkurina vīra kaisli. Vīrietis redz, ka viņa sieva patīk daudziem, un skaidri apzinās, ka tā pieder tikai viņam. Tas glaimo vīrieša patmīlībai, tādējādi skaistā sieva palīdz viņam apliecināties.
Taču tajā pašā laikā nav pamata teikt, ka skaistas sievas izvēlas tikai vīrieši ar kompleksiem un nepiepildītu patmīlību. Pašapzinīgi stiprā dzimuma pārstāvji ir pārliecināti, ka sievietes skaistums un vīrieša prāts teicami papildina viens otru. Daži vīrieši, arī paši būdami skaistuļi, nevar pat iedomāties, ka viņiem līdzās varētu būt kāda cita sieviete. Apzinoties savu vērtību, viņi vēlas, lai sievas izskats būtu tai atbilstīgs.
Daudzi glītu sievietes ārieni uzskata par pašsaprotamu lietu, bet nepadara to par kultu un lieliski apzinās, ka ar gadiem šis skaistums noteikti mainīsies, tāpēc tas nav iemesls, lai šķirtos.

Pati klusākā un pieticīgākā
Mēdz būt arī tā, ka izskatīgs vīrietis apprec pavisam neizteiksmīgu sievieti vai arī veiksmīgs, izglītots un ļoti inteliģents pilsētnieks izvēlas jaunu meiteni no tāliem laukiem ar pamatskolas izglītību. Šī kautrā pelēkā mājas pelīte ir viņa supersievietes reālais iemiesojums. Šādas izvēles iemesli var būt vairāki.

No vienas puses, vīrietis negrib sajust konkurenci no sievas puses. Viņa nekādā ziņā nedrīkst būt gudrāka, skaistāka, veiksmīgāka. Līderis ģimenē var būt tikai viņš, tāpēc tādam vīrietim vajadzīga sieva, kas veic absolūti konkrētu – viņa bērnu mātes un viņa mājas saimnieces – lomu. Itin bieži vīrietis neatļauj sievai strādāt, jo viņai visi spēki jāvelta tikai mājas darbiem.

Protams, vīrietis saprot, ka no izskatīgas dāmas ar vienu vai pat divām augstākajām izglītībām tādu pašuzupurēšanos velti gaidīt. Toties pelēkā pele, kas pati meklējusi spēcīga vīrieša plecu, ir kā radīta šādai lomai.

Viņai pašai ir pietiekami daudz kompleksu, lai censtos pamest ērto mājokli. Pēc vīrieša domām, viņa visu mūžu būs vīram pateicīga, ka izraudzījies tieši viņu, tāpēc nepārtraukti būs par viņu sajūsmā, visādi centīsies izdabāt, pacietīs jebkurus vīra izlēcienus un visu piedos.

Taču mājas sievietes – lieliskās mājasmātes – veidojas ne tikai no pelēkām neizskatīgām lauku meitenēm. Ir sievietes, kas apzināti izvēlas šādu statusu, dzemdē bērnus un rūpīgi gādā par mājas pavardu. Un nekāda līdzjūtība viņām nav vajadzīga, jo viņas jūtas laimīgas. Bet tām, kuras pie šīs lomas nevēlas pierast, neklājas viegli.

Vīrietis, kurš visādi centies pielāgot sievu sev, kurš radis komandēt un prasa bezierunu paklausību, visādi centīsies kavēt viņas aktivitātes un neļaus kļūt labākai: skaistākai, gudrākai, patstāvīgākai. Šajā situācijā daļa sieviešu tā arī paliek par upuri, tomēr daļa atrod sevī spēku un drosmi pamest cilvēku, kurš tai atvēlējis vienīgi kustīgas mēbeles vietu savā mājā.

Nereti pelēkās peles izvēlas ārkārtīgi greizsirdīgi vai ļoti neveiksmīgi vīrieši. Ir taču tādi stiprā dzimuma pārstāvji, kas kļūst vai traki, pamanījuši, ja kāds “ne tā” paskatījies uz viņa sievu.

Ja sieva ne ar no neizceļas, šāda iespēja ir visai minimāla, kaut gan objektīvi šim vīrietim patīk spilgtas sievietes, kas akcentē savu seksualitāti, taču viņas vairāk atbilst ideālas mīļākās tēlam, ne sievas lomai. Tas, kurš vismaz reizi tādu skaistuli mīlējis un ir apdedzinājies, kad viņa tam pamājusi atvadu sveicienu, nākamajā reizē jau izvēlas citu ceļu.

Pati stiprākā un patstāvīgākā
Mūsdienu sievietei ir ļoti daudz dažādu sociālo lomu. Viņa iegūst izglītību, dzemdē bērnus, veido karjeru un gādā par māju.

Sieviete visu prot, visu zina, visu pagūst, uz viņu vienmēr var paļauties, īsāk sakot – ir īsta supersieviete. Vai viņa var būt sievas kandidāte jebkuram vīrietim? Nē, jo ne visiem vīriešiem šīs priekšrocības ir pa prātam. Bet dažus pat kaitina pārāk lielā sievietes aktivitāte, mērķtiecība un patstāvība.

Vīrietim sāk šķist, ka sieviete sākusi ar viņu sacensties, un cenšas apstrīdēt viņa dabas doto prioritāti, likumīgās tiesības būt līderim. Proti, ar saviem panākumiem sieviete grauj vīrieša pārliecību saviem spēkiem, kaut patiesībā viņai nav tāda mērķa. Vienkārši viņa pati ar visu tiek galā, un vīrietis sāk justies lieks un nevajadzīgs.

Pilnīgi iespējams, ka, neatradis sievā sievišķīgas vājības, viņš dosies meklēt kādu citu, kurai būs vajadzīga viņa aizsardzība un padoms, ar kuru viņš varēs justies pilntiesīgs vīrietis. Taču tas attiecas tikai uz tiem vīriešiem, kam ļoti svarīgi apzināties, ka viņi ir pārāki par sievietēm.

Ļoti daudz ir vīriešu, kas prot patiesi novērtēt izglītotākas, uzņēmīgākas sievietes, kas pelna vairāk naudas.

Tāda sieva neļaus vīrietim atslābināties un nolaist rokas grūtā situācijā. Garā spēcīgi vīrieši nebaidās no aktīvām sievietēm, bet ciena un lepojas ar viņu panākumiem. Parasti šādās ģimenēs valda vienlīdzības princips un lēmumi tiek pieņemti kopīgi, kaut gan arī šajā ziņā mēdz būt tā, ka tiek pāršauts pār strīpu.

Kad ģimenē ir divi līderi – vīrietis un sieviete, nereti, lai nesāktos konflikts, viņi it kā sadala teritoriju, kurā katrs jūtas pilntiesīgs saimnieks. Šādās situācijās pastāv reāla iespēja, ka var iestāties atsvešināšanās, kad katrs sāk dzīvot it kā pats savu dzīvi.

Dažiem ļoti patstāvīgiem pāriem ir katram savs dzīvoklis un savs brīvā laika pavadīšanas veids. Taču šāds dzīves modelis – ģimene bez ģimenes – ir pārāk racionāls un pragmatisks un parasti nav ilgstošs.

Pievienot komentāru