Svētku pīrādziņu mīkla ar kefīru. Mājās gatavota – garšīgāka!

Lai pagatavotu pīrādziņus ar visdažādākajiem pildījumiem – biezpienu, ievārījumu, šķiņķi – nemaz nav jādodas uz veikalu. Mājās mīklu pagatavot ir vienkāršāk nekā tu domā.

Pagatavošanas laiks: 80 minūtes
Sarežģītība: vienkārši

Sastāvdaļas
1 paciņa rauga
1 glāze kefīra
3 glāzes miltu
½ glāze augu eļļas
1 tējkarote cukura
1/2 ēdamkarote sāls
Pildījumam. Piemērs: pīrādziņi ar kartupeļiem un šķiņķi
6 kartupeļi
100 grami šķiņķa

Pagatavošana
Kartupeļus sagriež mazos gabaliņos novāra. Šķiņķi sagriež kubiņos.

Katliņā ielej kefīru un pievieno sviestu. Sasilda uz uguns. Pievieno sāli un cukuru, samaisa.

Apvieno miltus ar raugu, izsijā, liek uz virsmas un izveido bedrīti.

Bedrītē ielej kefīra maisījumu un rūpīgi iejauc mīklu.

Mīklu apsedz ar dvieli un atstāj uz 25 minūtēm.

Pa to laiku pievieno kartupeļiem šķiņķi, garšvielas un samīca.

Veido pīrādziņus, pārziež ar sakultu olu.

Cep 200 grādos 20 minūtes. Gatavs!

Pievienot komentāru