Tomātu un kāpostu salāti. Svētku galdam vai ziemas krājumiem!

Salātiņus vari pagatavot svētku reizei, ikdienai vai ziemas krājumiem – viss tavā ziņā!

Sastāvdaļas
1,5 kg tomātu
2 ēdamkartes cukura
1 ēdamkarotes sāls
100 ml etiķa
Lauru lapas pēc garšas
1 galviņa kāpostu

Pagatavošana
Kāpostus sašķēlē, tomātus nomazgā, nosusina.

Burkas sterilizē.

Burkas apakšā liek kāpostu kārtu, lauru lapas, piparu graudus, pēc tam tomātu kārtu. Visu atkārto, līdz burka pilna.

Pēc tam pārlej visu ar verdošu ūdeni, ļauj pastāvēt 15 minūtes, ūdeni nolej katliņā, pievieno, sāli, cukuru un uzvāra.

Ar verdošo sālījumu pārlej dārzeņus, atstājot nedaudz vietas etiķim.

Virsū uzlej etiķi un uzreiz aizvāko.

Apgriež burkas otrādi, ietin un ļauj pilnībā atdzist.

COMMENTS

Pievienot komentāru