“Tu man esi vajadzīgs”, “Esmu ar tevi.” Kāpēc aizmirstam biežāk pateikt tik svarīgos vārdus

Foto – Pixabay

Kā tu paud savas jūtas? Vairāki cilvēki vadās no nostādnes: “Kamdēļ man jāsaka, ja tu jau tāpat visu zini”.

Tomēr vārdi nav mazsvarīga dzīves sastāvdaļa. Ar vārdu var izārstēt, var samīļot vai nodarīt sāpes. Mūsu tuviniekiem ir ļoti svarīgi dzirdēt no mums mīlestības un atbalsta vārdus.

Lūk, vairākas frāzes, kuras biežāk jāsaka tiem, kas tev dārgi.

“Tu man esi vajadzīgs/vajadzīga”
Mūsdienās visi grib šķist spēcīgi un neatkarīgi. Nereti mēs baidāmies atzīties, ka esam kādam pieķērušies, jo tā šķiet vājuma izpausme. Patiesībā tajā nav nekā slikta. Atzīt savu vajadzību pēc otra cilvēka ir pilnīgi normāli. Stipra emocionālā saikne attiecībās ir svarīga laimīgas dzīves sastāvdaļa. Nebaidies runāt par to, cik tev ir svarīgi tuvie un mīļie.

“Tu man daudz ko nozīmē”
Tuviniekiem ir svarīgi sajust tavu uzmanību. Saprast, ka tev nav vienalga, kas ar viņiem notiek. Nebīsties pateikt cilvēkam, cik viņš tev ir dārgs, un lieku reizi pavaicāt, vai viņam viss kārtībā. Liec sajust, ka tu viņus novērtē.

“Esmu ar tevi”
Runā, ka aiz katra stipra vīrieša stāv stipra sieviete. Panākumus gūt ir grūti bez atbalsta. Bet ar uzticamu balstu viss kļūst iespējams. Ir svarīgi izrādīt dalību tev dārgu cilvēku dzīvē. Viņi vēlas būt pārliecināti, ka uz tevi var paļauties un ka tu būsi blakus grūtā brīdī. Palīdzi lietās, kurās tas vajadzīgs. Tava palīdzība un atbalsts var izrādīties zelta vērti.

“Pateicos tev”
Nevajag uztvert kāda cilvēka mīlestību un gādību kā pašu par sevi saprotamu parādību. Jo cilvēks tērē savu laiku un spēkus, lai tu justos labi. Sieviete cītīgi strādā, lai mājoklis būtu omulīgs, grīda tīra un ēdiens garšīgs. Vai tiešām rūpes par tevi vai palīdzība grūtā situācijā nav laba vārda vērtas? Svarīgi ir būt pateicīgam par visu, ko tavā labā dara tuvi cilvēki. Un neaizmirsti viņiem to pateikt.

“Es ar tevi lepojos”
Dažkārt mēs citu panākumus uztveram kā dabisku lietu kārtību. Un aizmirstam, ka mūsu tuviniekiem nepieciešama atzinība par viņu nopelniem. Savlaicīgi pievērs tam uzmanību un cildini viņus par panākumiem. Pat mazām uzvarām ir liela nozīme. Patiesa uzslava nekad nav lieka. Pievērs uzmanību tam, kāds cilvēks ir malacis un cik daudz viņam ir izdevies paveikt.

Cieni savus tuviniekus. Biežāk paud viņiem mīlestības, atbalsta un pateicības vārdus. Bet neaizmirsti arī par rīcību. Bez tās vārdiem nav tik lielas nozīmes. Lai apkārtējie sajūt tavu mīlestību pret viņiem, bet attiecības kļūst stipras un sirsnīgas.

Avots: “mirror-venus.ru”

Pievienot komentāru