Tu pat nenojaut, par ko liecina baltie punktiņi ap acīm!

To parādīšanās iemesli var būt: hormonālie traucējumi, samazināta imunitāte, nepietiekams uzturs, kuņģa un zarnu trakta slimības un iedzimtība.

1

Kā tos ārstēt?

Mehāniska noņemšana

Kosmetologi brīdina, ka parādoties šādiem plankumiem nevajadzētu nodarboties ar pašārstēšanos. Jebkurā gadījumā tos nevajag izspiest vai pārdurt. Tas var atstāt sliktas sekas, kas izpaudīsies kā rētas. Kvalitatīvu mehāniskās noņemšanas procesu var nodrošināt tikai profesionāls kosmetologs. Viņš pārdurs baltos punktiņus, nesabojājot citus ādas slāņus.

Elektrokoagulācijas procedūra

Viss slēpjas tajā, ka tiek piededzinātas slimības skartās sejas daļas, izmantojot elektrisko strāvu ar augstu frekvenci. Pabeidzot procedūru, nepieciešams rūpīgi apstrādāt ādu ar antiseptiskiem līdzekļiem.

Lāzera koagulācijas procedūra

Punktiņu noņemšanas process notiek, izmantojot lāzeru, nevis elektrisko strāvu. Šī procedūra notiek pēc tā paša principa kā elektrokoagulācija. Pēc tās arī uz ādas paliek brūcīte, kas būtu jāapstrādā ar antiseptisku līdzekli. Šāda veida ārstēšana ir visizplatītākā.

Kiretāža

Šīs apstrādes būtība ir balto punktiņu likvidēšana ar īpaša instrumenta- kiretes palīdzību. Šī apstrāde tiek uzskatīta par ļoti neefektīvu, jo pēc tās bieži parādās rētas.

Nav svarīgi, kādu ārstēšanas metodi izvēlēsieties, galvenais ļaujiet to darīt profesionāļiem. Nenodarbojieties ar pašārstēšanos, jo, kad runa ir par izskatu, nevar spēlēties ar uguni.

Lai pasargātu sevi no balto punktiņu parādīšanās, nepieciešams regulāri tīrīt ādu ar maskām, skrubjiem un pīlingiem. Vēl viens svarīgs noteikums ir pareizs uzturs. Nevajadzētu pārmērīgi lietot ceptus, taukainus, saldus un kūpinātus ēdienus.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: takprosto.cc

COMMENTS

  • <cite class="fn">JāNIS KrastiņŠ</cite>

    Jā, kurš gan ārsts teiks, ka kaut ko ir jādara mājās, izņemot ja tiek pirktas zāles aptiekā, stulbums, ārsti jau noteikti iesaka arī skabargas iet pie viņiem izdabūt 😀

Pievienot komentāru