Tukumā uz narkotikām kārus skolēnus “medī” policijas dienesta suņi

Ilustratīvs foto – VP

Otrdien, 14.maijā, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirkņa policisti, sadarbībā ar izglītības iestāžu administrāciju, piesaistot Valsts policijas Zemgales reģiona un Valsts Robežsardzes kinologus ar dienesta suņiem, apsekoja vairākas izglītības iestādes Tukuma pilsētā.

Aizdomās par narkotiku lietošanu, uz medicīnas iestādi tika nogādāti seši skolēni, kā arī diviem – trīspadsmit gadīgiem skolēniem konstatēts alkohola reibums. Par šiem gadījumiem, policijā uzsāktas administratīvās lietvedības.

Reida noslēgumā, kinologs Gints Vuškāns ar dienesta suni Darvinu, apsekoja vienu no adresēm Tukumā, kur atrada un atsavināja 44 120 cigaretes, bez akcīzes markām un 268 litrus nelegālā alkohola. Saistībā ar nelegālo cigarešu un alkohola uzglabāšanu, ir uzsākts kriminālprocess.

Šāda veida reidi Zemgales reģionā tiek rīkoti regulāri. Piemēram, šā gada martā, Lauksaimniecības tehnikumā Kandavā, iesaistot kinologu ar dienesta suni, četru audzēkņu mantās tika atrastas un atsavinātas narkotiskās vielas – marihuāna, par ko tika uzsākti 3 kriminālprocesi un viena administratīvā lietvedība. Savukārt, aizdomās par narkotisko vielu lietošanu, uz ekspertīzi nogādāja astoņus jauniešus un uzsāka administratīvās lietvedības.

Policija turpina aktīvi strādāt narkotisko un psihotropo vielu nelegālās aprites apkarošanas jomā. Vienlaicīgi, policija vērš izglītības iestāžu administrācijas un pedagogu uzmanību uz to, ka gadījumā, ja tiek pamanīta narkotisko vai psihotropo vielu nelegālā aprite izglītības iestādē, nekavējoties par to informēt policiju.

Īpašu paldies, VP ZRP Tukuma iecirkņa policisti izsaka Tukuma izglītības iestāžu administrācijai, kinologam Gintam Vuškānam un viņa sunim Darvinam.

Pievienot komentāru