Uzmanību, autovadītāj! Valsts svētku laikā būs satiksmes ierobežojumi

Svētdien, 18. novembrī, no pulksten 17.00 līdz pulksten 18.30 pie koncertzāles “Lielais dzintars” norisināsies Latvijas Republikas Neatkarības proklamēšanas 100. gadadienas koncerts ar svētku uguņošanu. Gatavojoties svētku norisei, pilsētā tiks noteikti satiksmes ierobežojumi.

15. novembrī no pulksten 8.00 līdz 19. novembra pulksten 9.00 būs aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana uz Friča Brīvzemnieka ielas posmā no Jūras ielas līdz Pasta ielai.

16. novembrī no pulksten 5.00 līdz 19. novembra pulksten 9.00 tiks slēgts Jūras ielas posms no Tramvaja tilta līdz veikala “Cita Santehnika” krustojumam, tāpat tiks slēgta satiksme Radio ielā no Dzirnavu ielas krustojuma līdz Jūras ielas krustojumam un Radio ielā no J. Dubelšteina ielas līdz Jūras ielas krustojumam. Tiks ierobežota satiksme arī Jūras ielas posmā līdz Graudu ielas krustojumam. Tāpat šajā laika posmā tiks slēgts stāvlaukums pie koncertzāles “Lielais dzintars” (Jūras iela 16 un 18) un aizliegta transportlīdzekļu iebraukšana Baložu ielā.

18. novembrī no pulksten 16.30 līdz 19.00 tiks pilnībā slēgta satiksme Jūras ielas posmā no Tramvaja tilta līdz Graudu ielai, kā arī Radio ielā no Dzirnavu ielas krustojuma līdz Jūras ielas krustojumam un Radio ielā no J. Dubelšteina ielas līdz Jūras ielas krustojumam. 25. maršruta autobuss slēgto Jūras ielas posmu apbrauks pa Lielo ielu, apstājoties aprīkotajās pieturvietās.

Koncerta apmeklētāji aicināti uz pasākumu doties ar sabiedrisko transportu, kas 18. novembrī būs bez maksas. Pēc koncerta tiek organizēti papildus tramvaja reisi abos virzienos, kas no pieturvietas “Koncertzāle” aties pulksten 18.45 un 18.53.

Lūgums automašīnu īpašniekiem savus transporta līdzekļus nenovietot stāvlaukumā pie koncertzāles “Lielais dzintars” (Jūras ielā 16 un 18). Pasākuma rīkotāji patur tiesības atstātās automašīnas evakuēt uz maksas stāvvietu.

Līdz ar satiksmes ierobežojumiem valsts svētkos tiks pārorganizēta satiksme uz Tramvaja tilta un Lielās ielas. No 16. novembra līdz 19. novembrim satiksmei abos virzienos tiks atvērta Lielā iela, bet uz Tramvaja tilta saglabāsies līdzšinējie ierobežojumi. Arī sabiedriskais transports šajā laika posmā kursēs pa Lielo ielu, slēgto Tramvaja tilta posmu apbraucot kā līdz šim – pa Jauno tiltu. Lai pabeigtu visus Lielās ielas un Tramvaja tilta rekonstrukcijas darbus, pēc svētkiem, no 19. novembra rīta, iepriekš noteiktie satiksmes ierobežojumi atkal stāsies spēkā.

Atgādinām, ka Latvijas Republikas Neatkarības proklamēšanas 100. gadadienas koncertā aizliegts ienest sprādzienbīstamus priekšmetus un pirotehniku, asus priekšmetus, šaujamieročus un citas bīstamas lietas. Pasākuma teritorijā sabiedrisko kārtību uzraudzīs Liepājas Pašvaldības policija.

Tostarp svētku rīkotāji aicina liepājniekus un Liepājas viesus ievērot īpašu piesardzību uguņošanas laikā. Atgādinām, ka, ja vēja ātrums pārsniegs deviņus metrus sekundē, uguņošana drošības apsvērumu dēļ var tikt atcelta.

Jau informējām, ka Latvijas 100. dzimšanas diena Liepājā šogad tiks svinēta ļoti īpaši – stāstu par Latviju cauri laikiem izbaudīsim plašā koncertprogrammā ar Liepājas komponistu dziesmām, vietējo un Latvijā atzītāko mākslinieku un kolektīvu piedalīšanos, iespaidīgu scenogrāfiju, kurā satiksies trīs stihijas – zeme, gaiss un ūdens, kā arī krāšņu uguņošanu, kurai īpaši par godu mūziku komponējis Jānis Lūsēns.

Svētku koncerta programma veidota ļoti rūpīgi, vairāku mēnešu garumā un tās veidošanā piedalījās paši liepājnieki, balsojot par savām mīļākajām Liepājas komponistu dziesmām, lai tās dzirdētu 18. novembrī, pulksten 17.00 pie koncertzāles „Lielais dzintars”.

Svētku apmeklētājus noteikti pārsteigs iespaidīgā scenogrāfija. Tā būs veidota trīs līmeņos, kuros īpaši scenogrāfiski elementi tiks savienoti ar skatuvi un koncertzāles “Lielais dzintars” terasi, veidojot trīs stihijas – ūdeni, zemi un gaisu. Īpaši veidotas video projekcijas izcels koncertzāli un liks tai iemirdzēties pavisam citās noskaņās.

Informējam, ka valsts svētku laikā tiks veikta fotografēšana un video filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Liepājas pilsētas pašvaldības portālā www.liepaja.lv, Kultūras pārvaldes un pilsētas pašvaldības sociālo tīklu Facebook.com, Twitter.com, Youtube.com un Instagram.com kontos.

Pievienot komentāru