Krekeru torte ar augļiem vai ogām. Bez cepšanas!


Sastāvdaļas
2 kg svaigu vai saldētu zemeņu (vai citu ogu pēc vēlēšanās)
500 g trekna saldā krējuma
500 g krekeru, labāk taisnstūrainu
1 glāze cukura
50 g tumšās šokolādes rotāšanai
1 paciņa vaniļas cukura

Pagatavošana
Zemenēm noņem ziedkausiņus, pārlasa, rūpīgi noskalo tekošā ūdenī un atstāj caurdurī, lai notecētu liekais ūdens. Atstāj dažas ogas tortes rotāšanai, bet pārējās sagriež plānās šķēlītēs.

Saldo krējumu sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru biezā krēmā.

Krekerus sadala četrās vienādās daļās vai vairākās atkarībā no trauka, kurā veidosi torti.

Gatavošanas traukā liek pirmo krekeru kārtu, pārklāj ar sakultu saldo krējumu, bet uz tā kārto zemeņu gabaliņus.

Atkārto ar visām kārtām. Augšējo saldā krējuma kārtu rotā ar zemeņu gabaliņiem un tām zemenēm, kas atstātas rotāšanai.

Šokolādi salauž gabaliņos un izkausē mikroviļņu krāsnī. Seko līdzi, lai šokolāde neuzvārītos.

Uzmanīgi pārlej gatavo krekeru torti ar kausēto šokolādi.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru