Vai bija īstais brīdis Viņķeles demisijai? Viedokļi krasi atšķiras

Publicitātes foto

Latvijas ārstu biedrības un politologu domas par to, vai šobrīd bija īstais brīdis veselības ministres Ilzes Viņķeles demisijai, diezgan ievērojami atšķiras.

“Tas nav prāta darbs!” Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa lēmumu pieprasīt veselības ministres Ilzes Viņķeles demisiju komentē Latvijas Ārstu biedrība. Arī Latvijas Jauno Ārstu Asociācija uzskata, ka reālos darbus, kas saistīti ar vakcinēšanu, vajadzētu vērtēt vien pēc dažām nedēļām, ne tagad. Tikmēr Latvijas Ģimenes ārstu asociācija no ministrijas vadības bija gaidījusi straujāku rīcību pašreizējā krīzē.

Vakcinācijas plāns ir, bet varbūt tam trūka praktiskās puses. Tā šorīt “Rīta Panorāmā” sacīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride.

Ministru prezidenta Krišjānis Kariņš lēmums pieprasīt veselības ministres Ilze Viņķele demisiju ir pamatots un parāda premjera rīcībspēju. Tādu viedokli šorīt “Rīta Panorāmā” pauda Rīgas Stradiņa universitāte (Riga Stradins University) profesore, politoloģe Ilga Kreituse.

Pati Viņķele mikroblogošanas vietnē Twitter pateicas atbalstītājiem un sola ziņas lasīt vēlāk, piebilstot, ka “putas noplaks, bet saturs paliks.”

LASI VAIRĀK!

VIDEO: Kariņš izsaka neuzticību Viņķelei; pretī saņem kritiku no viņas puses

COMMENTS

Pievienot komentāru