Vai jūs zinājāt, ka jums ir tikai 3 iespējas iemīlēties?

Desmitiem gadsimtu atpakaļ filozofi un mistiķi teica, ka katram cilvēkam ir iespēja izbaudīt tikai trīs veidu mīlestību. Katra no tām kalpo konkrētam mērķim, un katrai ir jāsniedz mums noteiktu mācību. Mūsdienu psihologi arī apgalvo, ka patiešām ir iespējams iemīlēties trīs reizes.

Pirmo reizi mēs iemīlamies savā jaunībā. Tas ir tas, ko sauc par ideālistisko mīlestību. Tā ir mazliet kā pasakā, un caurvīta ar romantiku. Mēs esam pārliecināti, ka šīs jūtas ir uz visiem laikiem, tāpēc jābūt gatavam dažreiz pārkāpt pāri saviem principiem, upurēt savas intereses. Problēma ir tā, ka šādam pārim svarīgāk ir nevis būt, bet šķist. Viņi vēlas būt ideāli, lai visi apskaustu, nevis pašu prieka dēļ.

Otrā mīlestība parasti ir vissarežģītākā. Šī mīlestība sniedz mums visvairāk sāpju, bet tieši no tās mēs gūstam vislielāko mācību. Mēs saprotam, kas mēs esam, ko mēs vēlamies no dzīves un attiecībām, mēs kļūdāmies un mācāmies no kļūdām. Katru dienu jūtas svārstās sākot no mīlestības līdz naidam, dažkārt jums liekas, ka esat atradis savu dvēseles radinieku, bet dažreiz – ka agrāk vai vēlāk jūs būsiet gatavi nogalināt viens otru. Raksturīgi, ka tās ir nepareizas, toksiskas un neveselīgs attiecības, pēc kurām jūsu dvēselē paliek caurums Visuma lielumā.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru