Vai zināji, ko nozīmē šāds simbols uz iepakojuma?

Ehšera prasības- prasība pret produkta kvalitāti un līdz ar to- izejvielu kvalitātes. Tāpēc līniju, kur plānots ražot šādu produktu, piespiedu kārtā ir jāattīra. Tas jādara, lai novērstu iespēju, ka produktā varētu nokļūt pat vismazākā nepiederošā viela (tīrāka ražošana). Ja iekārtu nevar attīrīt, produktu nevar ražot- vai drīzāk, tas nesaņems attiecīgo marķējumu.

Ir arī svarīgi zināt, ka ehšera produkti nedrīkst kaitēt mūsu organismam.

Saskaņā ar noteikumiem, visa pārtika ir sadalīta 3 veidos: gaļas, piena un “neitrālā”. Pats par sevi apzīmējums nenozīmē, ka pārtika ir hipoalerģiska. Izņemot produktus, kas atzīmēti kā “neitrāls”: šie produkti nesatur daļiņas no produktiem, kas satur piena vai gaļas sastāvdaļas.

20715515-2-0-1483027294-1483027299-650-82f7bfefcb-1-1483088751

Ir vairākas organizācijas, kas ražo un sertificē ehšera produktus. Visbiežāk sastopamie apzīmējumi- U vai OU (Orthodox Union). To var atrast uz Coca-Cola, Nestle, Jim Beam, Heinz un citām precēm. To, kādam tipam pieder produkts, norāda burts zīmes labajā pusē:
OU – nesatur gaļu vai pienu, “neitrāls” produkts
OU-D – piena produkts
OU-M (OU-Glatt) – satur gaļu vai gaļas produktus
OU-F – ar zivju sastāvdaļām

Kam tas vajadzīgs?

Cilvēkiem, kuriem ir alerģija pret pienu vai gaļu. Ja produkts ir marķēts kā “neitrāls”, to var droši ēst un būt pilnībā pārliecināts par tās drošumu veselībai.

Tie, kas ievēro diētu, vai aktīvi nodarbojas ar sportu. Šāda veida produkti būs lielisks papildinājums uzturam.

Tiem, kas vienkārši vēlas būt pārliecināti, ka iegādājas visaugstākās kvalitātes pārtiku.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: adme.ru

Pievienot komentāru