Valdība virzās uz “mērenu ierobežojumu pieaugumu” Covid-19 ierobežošanā

Ilustrācija – Pixabay

Valdība konceptuāli vienojusies atbalstīt “A” scenāriju Covid-19 izplatības mazināšanai. Gala lēmumu par “A” scenāriju plānots pieņemt valdības sēdē ceturtdien, 11. martā.

Vislielākais atbalsts ministru vidū bija mērenam Covid-19 ierobežojumu pieaugumam, kas vīrusa izplatības mazināšanā paredz balstīties uz attālinātu darbu, klātienē darbu ļaujot tikai ražojošajiem uzņēmumiem.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš šodien valdības sēdē pauda bažas, vai izdosies īstenot aprīlī iecerēto masu vakcinācijas procesu. Valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē tika uzklausīta Vakcinācijas projekta biroja sniegtā informācija par vakcinācijas pret Covid-19 procesu un gaidāmo masu vakcinācijas procesu aprīlī.

Līdzīgi kā ražotāja “Pfizer” flakonā iepildītas sešas, nevis piecas zāļu devas Covid vakcīnai, arī katrā “Astra Zeneca” flakonā ir pieejamas 11 devas plānoto 10 vietā. Pietiekami daudzi Latvijas ģimenes ārsti šo vienu lieko jeb drošības devu spējuši iegūt jau līdz šim. Un – izdevies vakcinēt vairāk cilvēku, nekā plānots.

Piesardzības nolūkā Veselības Inspekcija un Zāļu valsts aģentūra uz laiku apturējusi vakcīnas “AstraZeneca” vienas sērijas izmantošanu. Zāļu valsts aģentūra neplāno īpaši uzraudzīt tos iedzīvotājus, kas potēti ar konkrētās sērijas vakcīnām.

Pievienot komentāru