Valmierā ražos smalku ekokosmētiku

Valmieras, Beverīnas, Burtnieku un Kocēnu pašvaldību atbalsta programmas “ZĪLE” finansējumu šogad saņēmis arī uzņēmums SIA “SALONS LĪGA” Līga Nature SPA kosmētikas zīmolveikala izveidei un laboratorijas iekārtu iegādei.

SALONS LĪGA Valmierā darbojas jau kopš 1994. gada. Sākotnējā īpašnieces Līgas Aizsilas vēlme piedāvāt cilvēkiem kosmētiķa pakalpojumus pārtapa kosmētikas salona izveidē.

Laika gaitā, arvien paplašinot piedāvājumu, apgūstot daudz jauna un atsaucoties uz klientu vēlmēm un vajadzībām, uzsākta arī kosmētikas ražošana.

“Profesionālas kosmētikas pasaulē ir ļoti daudz, un tā ir dažāda, taču tās sastāvs ne vienmēr ir draudzīgs cilvēka organismam. Bija vēlme saprast, kas ir šo kosmētikas līdzekļu sastāvā, ko katru dienu lietojam procedūrās, jo nav tādas pārliecības, ka tas ir tas labākais.

Sekoja izpētes un mācīšanās process par kosmētikas sastāvdaļām, uzzinot, kas ir parabēni, kas ir krāsvielas, kādas vielas piešķir kosmētikas līdzekļiem smaržu, konsistenci un citas īpašības un kas no tā visa ir nepieciešams un labvēlīgi ietekmē cilvēka ādu gan īsākā, gan ilgtermiņā.

Pēdējo piecu gadu laikā arī iedzīvotāju izpratne par to, kas ir dabīgā kosmētika un kādēļ tā ir nepieciešama, ir augusi. Cilvēki beidzot saprot, ko mēs nereti nodarām organismam, ne tikai iekšķīgi, bet arī ārēji lietojot dažādas ķīmiskas vielas, liekot tās uz ādas katru dienu,” stāsta SIA “Salons Līga” vadītāja Maira Āboltiņa.

Bija vēlme šo kosmetoloģijas procesu izpētīt dziļāk, ne tikai lietotāja līmenī. Sākotnēji dabīgā kosmētika tika veidota no produktu sagatavēm, kombinējot tās ar ēteriskajām eļļām. Taču tagad viss tiek ražots no dabiskām izejvielām un pilnībā no “nulles”.

Vietējie iedzīvotāji tiek piesaistīti dažādu zālīšu vākšanā. Šobrīd izstrādāti jau ap 50 dažādi produkti. Darbs notiek ciešā sadarbībā ar klientiem, izzinot katra klienta vēlmes, vajadzības, dodot izmēģināt produktus un pārveidojot receptes, lai kosmētika būtu gan patīkama lietošanā, gan sniegtu vēlamo rezultātu.

Kā stāsta Maira Āboltiņa, informāciju par atbalsta programmu “ZĪLE” uzgājuši nejauši un nolēmuši painteresēties. Valmieras Attīstības aģentūras darbinieku atsaucība un ieinteresētība, kā arī salīdzinoši vienkāršā un saprotamā pieteikuma forma mudināja pieteikties.

Idejas par uzņēmuma attīstību jau bija izstrādātas un daļēji uzsākta to realizācija, tādēļ atbalsts lieti noderēja.

Programmas “ZĪLE” līdzfinansējums tiks ieguldīts kosmētikas ražošanas laboratorijas izveidē īpašā vietā Trikātā. Ir ieguldīts daudz pūļu, darba un līdzekļu, lai senas viensētas drupas pārvērstu skaistā un ainaviskā viesu namā, kam blakus atradīsies SIA “Salons Līga” ražotne.

Tā būs vieta, kur ražot jau esošos un izstrādāt jaunus produktus, eksperimentēt un paplašināt sortimentu, izmantojot arī vietējās izejvielas.

Tāpat laboratorija tiks veidota arī kā tūrisma objekts – vietējiem iedzīvotājiem, skolēnu grupām, viesiem būs iespēja apmeklēt laboratoriju, iepazīties ar eko kosmētikas ražošanas procesu un produktiem, kā arī pašiem piedalīties īpašu produktu izveidē, sagādājot piemiņas velti vai ar savām rokām radot dāvanu kādam tuviniekam.

Šobrīd notiek darbs pie telpu iekārtošanas. Darbu jaunajā laboratorijā plānots sākt vienā laikā ar Latvijas simtgades svinībām – 18.novembrī.

Pievienot komentāru