Vārot kartupeļus, izārstē klepu


Ārstēties ar kartupeļiem var, nepārtraucot mājas darbus. Piemēram, tiek vārīti kartupeļi biezenim, katliņš mutuļo, un no tā paceļas tvaiks.

Pret ARS, laringotraheītu un hronisku bronhītu šīs tvaika inhalācijas ir, ja tā varētu teikt, pirmās zāles. Tiesa, šim nolūkam bumbuļi sīkāk jāsagriež un jāvāra nelielā ūdens daudzumā, lai tvaiks nāktu no kartupeļiem, nevis ūdens.

Tvaiki jāelpo vienreiz dienā, sākot no 1–2 minūtēm, pakāpeniski procedūras laiku palielinot līdz 7–10 minūtēm. Pēc inhalācijas nedrīkst iet laukā un jāizvairās no caurvēja.

Gadījumā ja cilvēks ir tik noguris, ka burtiski krīt vai no kājām, labi palīdz šāda recepte: 3 reizes nedēļā jāizdzer glāze ūdens, kurā vārīti (līdz pusgatavībai) kartupeļi.

Bet, ja vakarā pēc darba sākusi sāpēt galva, nav jāmeklē tabletes – pierei var pielikt kartupeļu ripiņas, un pēc 20 minūtēm sāpes pāries.

Viss minētais ir tikai daļa no tā, ko spēj kartupelis. Vienkāršais bumbulis patiesībā nemaz nav tik vienkāršs. Ne velti daudzās pasaules valstīs – Beļģijā, ASV, Peru – tam iekārtoti muzeji

Pievienot komentāru