Vējonis: politiskās krīzes nav, bet aug neuzticība politiķiem

Publicitātes foto

Valsts prezidents Raimonds Vējonis piektdien, 2018. gada 21. decembrī, Rīgas pilī tikās ar partiju apvienības “Jaunā Vienotība” pārstāvi Krišjāni Kariņu, kurš informēja par līdz šim panākto progresu valdības veidošanas sarunās.

Pēc tikšanās Valsts prezidents uzsvēra: lai arī politisko partiju sarunas par valdības veidošanu norisinās jau vairāk nekā septiņas nedēļas, šobrīd nav pamata runāt par politisko krīzi valstī. Tomēr partiju nespēja vienoties, lai kopīgi strādātu, palielina jau pastāvošo neuzticības plaisu starp sabiedrību un politiķiem.

Valsts prezidents pateicās K.Kariņam un partiju apvienībai “Jaunā Vienotība” par pēdējās nedēļas laikā notikušajām intensīvajām valdības veidošanas konsultācijām. “Lai arī ir vērojams progress, tomēr pagaidām vēl nav izdevies rast kopsaucējus visos jautājumos. Tāpēc svarīgi, lai politiskās partijas izmantotu šo svētku laiku un turpinātu savstarpējās sarunas, lai nonāktu līdz atbalstam vienam Ministru prezidenta amata kandidātam ar stabilu vairākuma atbalstu parlamentā,” uzsvēra Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents atzīmēja, ka sabiedrībai un valstij kopumā ir nepieciešama stabila un rīcībspējīga valdība, kurai būs jālemj par daudziem būtiskiem jautājumiem, piemēram, par finanšu sektora sakārtošanu, ieviešot Moneyval ziņojuma rekomendācijas. Tie būs smagi un sarežģīti lēmumi. Tāpēc valdības stabilitāte būs būtiska, lai tos varētu pieņemt.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis konsultācijas ar politiskajām partijām par panākto progresu valdības veidošanas sarunās turpinās pēc Ziemassvētkiem.

Pievienot komentāru