Vēl stingrāki ierobežojumi no 19. decembra (INFOGRAFIKA, VIDEO)

Ilustrācija – Pixabay

Covid-19 izplatības ierobežošanai valdība ceturtdien lēmusi par stingrāku ierobežojumu ieviešanu, kas būs spēkā līdz 11. janvārim, vēsta LTV Ziņas, uzsverot, ka aizvadītajā diennaktī jaunā koronavīrusa izraisītā saslimšana konstatēta 1040 cilvēkiem, kas ir jauns augstākais līmenis Latvijā.

Tirdzniecībā laikā no 19. decembra līdz 11. janvārim katru dienu būs piemērots regulējums, kas līdz šim attiecās uz brīvdienām un svētku dienām, bet būs paplašinātas preču grupas, ko šajā laikā drīkst tirgot.

Šajās trīs nedēļās klātienē darbosies tikai aptiekas (tajā skaitā veterinārās), optikas preču veikali, degvielas uzpildes stacijas, tirdzniecības vietas, kurās drīkst tirgot šādas preču grupas: pārtikas preces, higiēnas preces, pirmās nepieciešamības saimniecības preces, vairumtirdzniecībā būvniecības preces (būviztrādājumus), mobilo telefonu priekšapmaksas kartes, tabakas izstrādājumus, augu smēķēšanas produktus, elektroniskās smēķēšanas ierīces un to šķidrumus, dzīvnieku barību un preces, preses izdevumus, sabiedriskā transporta biļetes, mutes un deguna aizsegus un individuālos aizsardzības līdzekļus, pašu ražoto lauksaimniecības produkciju, ziedus un Ziemassvētku eglītes.

Detalizētāks preču saraksts atrodams šeit

Par vienu nedēļu līdz 8. janvārim 1. – 6. klašu skolēniem būs pagarināts ziemas brīvlaiks.

No 21. decembra līdz 11. janvārim interešu izglītība un dažādi mēģinājumi drīkstēs notikt tikai attālināti. Klātienē (arī ne individuāli) nenotiks nekāda veida praktiskās nodarbības. Arī profesionālajā un augstākajā izglītībā, dažādos kursos utml. nodarbības drīkstēs notikt tikai attālināti. Izņēmums ir klīniskā prakse rezidentūrā.

No 21. decembra līdz 11. janvārim klātienes pakalpojumi, bez kuriem var iztikt trīs nedēļas, ir aizliegti, toskait skaistumkopšanas, pīrsinga, tetovēšanas, fotosesijas, izklaides un labsajūtas (SPA, pirtis, spēļu zāles u.tml.) pakalpojumi.

No 21. decembra līdz 11. janvārim amatieru sporta treniņi drīkstēs notikt tikai ārpus telpām (līdz 10 cilvēkiem, neizmantojot ģērbtuves). Tas nozīmē, ka sporta klubi neuzņems klientus iekštelpās – nestrādās trenažieru zāles un nevarēs doties uz klubu trenēties individuāli.

No 21. decembra līdz 11. janvārim nestrādās izstāžu vietas un citas kultūrvietas, nebūs atvērtas muzeju iekštelpu ekspozīcijas, nedarbosies bibliotēkas un nenotiks gadatirgi. Drīkst apmeklēt muzeju brīvdabas teritorijas un drīkst atpūsties brīvā dabā, piemēram, dabas takās.

No 21. decembra līdz 11. janvārim ikvienam, kuram darba specifika atļauj strādāt attālināti no mājām, tas ir jādara, turklāt darba devējam ir pienākums nodrošināt šādu iespēju.

Vakcinēšanās pret jauno koronavīrusu Eiropas Savienībā (ES) sāksies 27. decembrī, paziņojusi Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena. “Tas ir Eiropas brīdis. 27., 28. un 29. decembrī vakcinācija sāksies visā ES,” mikroblogošanas vietnē “Twitter” raksta Leiena.

Koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta 1040 cilvēkiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centrs apkopotā informācija. Tas ir līdz šim lielākais vienā diennaktī reģistrētais Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits Latvijā. Pēdējā diennaktī miruši 12 cilvēki (divi vecumā no 50 līdz 60 gadiem, pieci vecumā no 60 līdz 70 gadiem, četri vecumā no 70 līdz 80 gadiem, viens vecumā no 80 līdz 90 gadiem).

Pievienot komentāru