Ventspilī izglābto ronēnu pavada uz Zviedriju

Šī gada martā visas Latvijas uzmanības centrā bija Ventspils pludmale, kuru par atpūtas vietu bija izvēlējušies vairāki desmiti pelēko roņu mazuļi. Mazuļi laiski gulšņāja starp ledus gabaliem, līdz kādā brīdī aizpeldēja jūrā.

Kādu roņu meiteni, kas pēc speciālistu novērtējuma, iespējams, no kāda kuģa dzenskrūves vai ledus šķautnes bija ieguvusi brūci uz kakla, kā rezultātā pašas spēkiem jūrā atgriezties nevarēja, Valsts vides dienests nogādāja Rīgas Zooloģiskajā dārzā. Brūce dzija lēni, bet cerīgi, un nu, raugoties uz krietni apvēlušos roņu meiteni, pat grūti pamanīt rētu.

Pateicoties Rīgas Zooloģiskā dārza speciālistu gādībai, roņu meitene ir atveseļojusies un otrdien, 30.oktobrī, ar pēcpusdienas prāmi tiks pārvesta uz jaunajām mājām – Skansena zoodārzu Zviedrijā, Stokholmā.

Par godu šim notikumam arī mazie ventspilnieki – pirmsskolas izglītības iestādes “Varavīksne” audzēkņi izgatavojuši apsveikuma kartiņas, kas kopā ar ceļavārdiem dosies līdzi roņu meitenei uz Zviedriju.

Rīgas Zooloģiskais dārzs pamatoti lepojas ar prasmi izbarot nelaimē nokļuvušus pelēko roņu mazuļus, un daudzi no tiem devušies uz citiem zoodārziem pat tālajā Ķīnā un Dienvidkorejā. Daudzi arī atlaisti atpakaļ Baltijas jūrā, tostarp, no Ventspils ostas.

Pievienot komentāru