5 veselībai kaitīgākie dzērieni

Saldināti gāzētie dzērieni.

Tieši šie dzērieni ir līderi kaitīguma ziņā. Visvairāk no tiem cieš bērni un pusaudži, kuri tos iecienījuši visvairāk. Pārmērīgais cukura daudzums ļoti kaitē organismam- vienā bundžiņā (0,33l) kukurūzas sīrupa ar fruktozi veidā ir veselas 16 (!) karotes cukura. Ne mazāk kaitīgi šajos dzērienos ir aromatizatori, krāsvielas, benzola atvasinājumi un citi saldinātāji. Tieši tāpēc, bieži lietojot šādus dzērienus, var parādīties alerģijas, diabēts, nervu sistēmas traucējumi un pat vēzis.

Enerģijas dzērieni

Mūsdienās jauniešu vidū šādi dzērieni ir ļoti populāri. Diemžēl, reti kurš aizdomājas, ka šie enerģētiķi nedod enerģiju ķermenim, bet liek tam darboties pastiprinātā režīmā. Nav brīnums, ka pēc enerģijas pieplūduma seko atslābums, vājums. Turklāt šādi dzērieni ir kaitīgi sirdij un ir aizliegti sirds un asinsvadu slimniekiem.

Augļu sulas

Daudzi domā, ka augļu sulas ir veselīgas. Tas attiecas tikai uz svaigi spiestām sulām. Veikala sulas- tas ir koncentrēts produkts, kas satur daudz cukura. Turklāt augļu sulas ir kaitīgas ar to skābju sastāvu, kas kairina kuņģi un bojā zobu emalju. Tāpēc ārsti iesaka atšķaidīt svaigi spiestas sulas ar ūdeni, bet no veikalu sulām atteikties, to vietā izvēlēties tīru ūdeni.

Piena kokteiļi

Mūsdnienu zinātnieki jau vairākas reizes norādījuši uz kaitīgumu, ko izraisa pārmērīga piena kokteiļu lietošana. Tie īpaši garšo bērtiem, taču tiem kokteiļi ir divtik bīstami. Šajos kokteiļos ir daudz cukura un piena tauku, kas var traucēt vielmaiņu.

Alkoholiskie dzērieni

Protams, visi zina, ka alkohols ir kaitīgs. Taču daudzi domā, ka neliels alkohola daudzums viņiem nekaitē. Nebūs par lieku atgādināt, ka alkohola lietošana rada atkarību, kas var rasties pašam nemanāmi, bet ir grūti ārstējama. Turklāt alkohols slikti ietekmē organisma kopējo stāvokli: aknas, nieres, sirds un asinsvadu sistēmu u.c.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru