VIDEO: Baltkrievijas “pārtvertajā” avioreisā arī divi Latvijas valstspiederīgie

Kadrs no video

Divi Latvijas valstpiederīgie atrodas “Ryanair” lidmašīnā, kurai Krievija piespiedusi nolaisties Minskā, lai arestētu kāda opozīcijas medija vadītāju, apstiprinājis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs.


Kadrs no video

Ārlietu ministrija sazinājās ar Baltkrievijas pilnvaroto lietvedi Latvijā Natāliju Sadovskaju un izteica protestu par Ryanair lidmašīnas piespiedu nosēdināšanu Minskā, pieprasīja arbrīvot Latvijas valstspiederīgos un opozicionāru Romanu Prataseviču, un ļaut viņiem turpināt ceļu.

“Tas ir pilnīgi nepieņemami. Lidmašīna un visi tās pasažieri nekavējoties jāatbrīvo, un viņiem ir jāturpina ceļš līdz galamērķim. Starptautiskajai reakcijai ir jābūt spēcīgai un efektīvai,” paziņoja ministrs.

Arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) nosodījis šādu rīcību un aicina veikt neatkarīgu un starptautisku minētā incidenta izmeklēšanu, kā arī nekavējoties atbrīvot aizturēto Baltkrievijas opozīcijas aktīvistu Protaseviču.

Jau ziņots, ka Minskā svētdien ceļā no Atēnām uz Viļņu nosēdināta aviokompānijas “Ryanair” reisa lidmašīna, kurā atradies Baltkrievijas opozīcijas līderes Svjatlanas Cihanouskas štāba loceklis, opozīcijas medija “Nexta” dibinātājs un galvenais redaktors Romāns Protasevičs.

Kā tviterī paziņojis žurnālists, Cihanouskas padomnieks starptautiskajos jautājumos Franaks Vjačorka, Minskas varas iestādes sagrābušas lidmašīnu, lai vērstu represijas pret Protaseviču, kuram Baltkrievijā draud nāvessods.

COMMENTS

Pievienot komentāru