VIDEO, FOTO: Bez Nila nav naudas apstādījumu laistīšanai? Rīdziniekus aicina padzirdīt augus!

Facebook

Palīdzēsim Kr. Barona ielas augiem – ar šādu iniciatīvu nākusi klajā Facebook lapa “Pilsēta cilvēkiem”.

Tā kā Rīgas dome šogad vairs nerūpējas par Kr. Barona ielā esošajiem apstādījumiem un tie sākuši kalst, aktīvi rīdzinieki, “Pilsēta cilvēkiem” aktīvisti šodien paši laistīja tur esošos augus.

Noskaties video, padalies ar to un karstajā laikā arī pats iesaisties augu laistīšanā, lai iela pēc pāris nedēļām nekļūtu par bēdu ieleju!

Viena no retajām labajām lietām Kr. Barona ielas renovācijas projektā bija apstādījumi – uz ielas iestādīti vairāk nekā 100 koki, krūmi un 90 puķu kastes, kas centra iedzīvotājus līdz šim priecēja ikdienā.

Diemžēl izskatās, ka šis prieks nebūs ilgs, jo, kā izrādās, – par apstādījumiem Kr. Barona ielā vairs neviens nerūpējas.

Rīgas domes Vides pārvaldes vadītāja Evija Piņķe intervijā TV sacīja, ka departamentam šogad gluži vienkārši nav naudas apstādījumu uzturēšanai, tāpēc tie atstāti savā vaļā: “Šogad šīs te kastes ir palikušas bez aprūpes, jo mums nav atbilstoša finansējuma. […] Ja nebūs atbalsta turpmākai šo stādījumu kopšanai, tad būs jādomā par podu novākšanu.”

Rīgas bijušais mērs Nils Ušakovs , ka Kr. Barona iela būs zaļākā Rīgas iela: “Kr. Barona ielā iestādīs vairāk nekā simt koku, 6000 krūmu un vairāk nekā 4000 ziedu stādu, šī būs skaistākā un zaļākā iela Rīgā. Un tad es varēšu izpildīt solīto un pelnīti piedzeršos!”

Diemžēl dzeršana acīmredzot nepalīdzēja Rīgas bijušajam mēram kļūt par labāku saimnieku, un nu Rīga ir tik ļoti izsaimniekota, ka tai nav naudas pat tik elementārai lietai kā ūdenim…

Pievienot komentāru