VIDEO: Jūrmalā atklāts lielākais ziemas Gaismas parks Latvijā

Publicitātes foto

Sestdien Jūrmalā, Dzintaru mežaparkā atklāts Gaismas parks. Parkā dažādos gaismas dekoros, skulptūrās jau otro gadu iemirdzas tūkstošiem LED gaismiņu. Gaismas parks apmeklētājiem atvērts katru dienu līdz plkst.22.00, un ieeja tajā ir bez maksas.

Šogad Dzintaru mežaparka Gaismas parks papildināts ar jauniem mirdzošiem gaismas elementiem. Parka apmeklētāju jau iemīļotos dekorus, kas veidoti no 85 tūkstošiem LED gaismiņu, papildina īpaša aleja – Piena ceļš, kurā ikviens varēs saskatīt krītošas zvaigznes un ievēlēties vēlēšanos. Alejas koka galotnes atgādina zvaigznājus naksnīgās debesīs. 14 hektārus plašo parka teritoriju šogad “apdzīvo” lāču, ežu un vāveru ģimene, kā arī citi meža zvēri.

Lielākais un iespaidīgākais no gaismas dekoriem arī šogad ir parka tiltiņš – arka, kas veidota jūras viļņa formā. Gaismas tiltiņu veido LED gaismu virtenes kopumā 3,5 km garumā. Dzintaru mežaparka 33,5 metrus augsto skatu torni rotā no gaismas dekoriem veidotas sniegpārsliņas un sniega sanesumi kāpās.

Visu decembri, sestdienās un svētdienas no plkst. 16.00 līdz 19.00 Gaismas parkā Jūrmalā notiks radošās darbnīcas, rotaļas un citas aktivitātes ģimenēm ar bērniem.

Gaismas parka koncepciju veidojuši 2017. gada Lietuvas pilsētas Viļņas krāšņās Ziemassvētku egles autori – mākslinieki Jolanta Tūraite (Jolanta Tūraitë) un Dominiks Koncevičjus (Dominykas Koncevičius) – un Latvijas iluminācijas eksperte Jevgenija Verovska.

Ieeja parkā un visos tajā notiekošajos parkos ir bez maksas.

Pievienot komentāru