VIDEO: Pie aptiekām un pasta cilvēki salst rindās; aug sašutums un nepacietība

Kadrs no video

Cilvēki salst garās rindās pie aptiekām un pasta, novērojuši LTV Ziņu žurnālisti.

Kopš tirdzniecības vietās katram klientam jāatvēl 25 kvadrātmetri, pie pasta nodaļām un aptiekām veidojas rindas.

Ne visi spēj sagaidīt savu kārtu un dodas projām, pastu vai vajadzīgos medikamentus nesaņēmuši.

Saslimstība ar Covid-19 Eiropas Savienības valstīs saglabājas augsta, tomēr Latvijā situācija joprojām ir smagāka nekā ES vidēji – 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju Latvijā šobrīd ir 577,1 (pirms nedēļas – 550,9), kamēr ES vidēji – 359,0, informē Slimību profilakses un kontroles centrs. Latvijā joprojām saglabājas piektais augstākais saslimstības rādītājs starp ES valstīm.

Atgriežoties no ārvalstīm, jāievēro stingri pašizolācijas pasākumi, īpaši šajā laikā, kad Latvijā sekvenēšanas rezultātā ir atklāti 9 Covid-19 jaunā britu celma gadījumi. Divos gadījumos tas atklāts Latvijas iedzīvotājiem, kuri nebija apmeklējuši ārvalstis.

Pēdējo septiņu dienu laikā situācijā ar Covid-19 Latvijā novērojams minimāls samazinājums, jauno gadījumu skaita dinamika Latvijā samazinājusies par 2%, vidējais pozitīvo testu īpatsvars pēdējo septiņu dienu laikā ir 7,7% (pirms nedēļas – 8%). Stacionēto Covid-19 pacientu skaita dinamika pēdējo septiņu dienu laikā samazinājusies par 8,9%.

SPKC atgādina, ka jāturpina atbildīgi ievērot visus noteiktos drošības pasākumus – netikties ar cilvēkiem ārpus savas mājsaimniecības, ievērot fizisko distanci sabiedriskās vietās, kur pulcējas daudz cilvēku, kā arī pareizi lietot sejas masku, lai tā nosegtu degunu un zodu. No inficēšanās efektīvi pasargā tikai visu drošības pasākumu kopums.

Pievienot komentāru