VIDEO: Policija pārbauda masku lietošanu; tirgotāji aicina atteikties no sodiem uzņēmējiem

Kadrs no video

Šodien stājas spēkā noteikumi, ka par sejas masku nelietošanu publiskās vietās var piemērot naudas sodu līdz 50 eiro. Lai uzraudzītu, kā cilvēki ievēro noteikumus, ne vienā vien vietā notika policijas reidi.

Turpmāk par masku nelietošanu publiskās vietās var piemērot sodu, tāpat pakalpojumu sniedzējiem aizliegts apkalpot cilvēkus bez maskām, taču tirgotāji nespēj izpildīt šo prasību, šorīt “Rīta Panorāmā” norādīja Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs.

Tirgotāji aicina valdību atteikties no sodiem uzņēmējiem par klientiem bez maskām un uzticēt valstij uzraudzīt masku lietošanu.

Koronavīrusa izraisītā slimība #COVID19 pēdējā diennaktī apstiprināta 380 cilvēkiem, piecas personas mirušas (divas personas vecuma grupā no 60 līdz 75, trīs personas vecuma grupā no 80 līdz 90), informē Slimību profilakses un kontroles centrs.

Aizvadītajā diennaktī stacionēti 65 cilvēki. Kopā stacionāros ārstējas 410 pacienti: 387 ar vidēji smagu slimības gaitu, 23 ar smagu slimības gaitu. Pēdējās diennakts laikā no stacionāra izrakstīti 45 pacienti – kopā 925.

Pievienot komentāru