VIDEO: Spāņi slēpo pa Madrides ielām pēc vēsturiskā sniegputeņa

Kadrs no video

Spānijā pēc spēcīga sniegputeņa, kas sekoja vētrai “Filomena”, daudzus rajonus pārklājusi bieza sniega kārta, izraisot haosu uz ceļiem, sevišķi valsts centrālajā daļā un galvaspilsētā. Tiek ziņots par vismaz četriem neierasti aukstā laika un sniega upuriem.

Madridē tas ir lielākais uzsnigušā sniega daudzums pusgadsimta laikā. Spānijas meteoroloģijas aģentūra to raksturoja kā “vēsturisku”.

Spānijā vētras Filomena dēļ gājuši bojā četri cilvēki. Atbildot uz notikumiem, karalis Felipe VI un karaliene Letīcija tvītoja: “Karaliskā ģimene vēlētos paust līdzjūtību vētras upuriem… un lūgt ārkārtīgu piesardzību pret ledus un sniega uzkrāšanās riskiem.”

Iekšlietu ministrs mudināja spāņus izvairīties no visa, izņemot būtiskus ceļojumus. “Mēs saskaramies ar visintensīvāko vētru pēdējo 50 gadu laikā,” viņš teica.

Sniega vētra tāpat izraisījusi satiksmes haosu visā valstī, ietinot Madridi desmitgades smagākajā sniegputenī un piespiežot varas iestādes mobilizēt karaspēku, lai glābtu iesprostotos autobraucējus.

Glābšanas dienesti snieguši palīdzību 1500 cilvēkiem, kas bija iesprostoti automašīnās.

Pa galvaspilsētas noslogotākajām ielām cilvēki pārvietojas uz slēpēm, slidinās un pikojas.

COMMENTS

Pievienot komentāru