VIDEO: “Swedbank” klientei naktī krāpnieki no konta nozog naudu

Maija Katkovska, Drošāka interneta centra vadītāja. Kadrs no video

Ļoti nepatīkamu gadījumu piedzīvojusi kāda “Swedbank” kliente: viņai no konta nozagti 110 eiro, kamēr sieviete gulējusi un nekādā gadījumā nav varējusi lietot internetbanku, lai maksātu par “Apple” pakalpojumiem.

Kā vēsta TV3 raidījums “Bez Tabu”, sieviete no rīta saņēmusi divus paziņojumus no bankas: par 110 eiro atvilkšanu kā maksājumu apple.com un par konta bloķēšanu – pēdējo ziņu sūtījusi pati banka.

“Swedbank” īsziņā brīdina klienti, ka ar viņas kontu veikti aizdomīgi darījumi, un, rūpējoties par drošību, kartes darbība ir apturēta.

Sieviete norāda, ka noteikti nav iepirkusies “Apple” internetveikalā, turklāt summa (109,99 eiro) šķiet pārāk liela, lai kāds nejauši vai slepeni būtu lejupielādējis lietotnes mobilajā telefonā.

“Swedbank” pārstāvis Jānis Krops apstiprina klientes aizdomas, tā tik tiešām bijusi krāpšana, tāpēc arī karte bloķēta.

“Iepriekš ir bijuši veikti kaut kādi darījumi, kas šīs kartes datus ir nodevuši krāpnieku rokās, tie ir dažādi Ķīnā vai tālās zemēs reģistrēti internetveikali, kur piedāvā dažādus pakalpojumus par ļoti zemām cenām, šāds veikals iegūst jūsu karšu datus un mēģina iegūt naudu no šīs kartes,” skaidro Jānis Krops.

Pievienot komentāru