VIDEO: VID uz ceļiem nestāvēšot un skaidro naudu nevaktēšot

Ieņēmumu dienests nestāvēs uz ceļiem un neveiks nekādus reidus ar mērķi stādināt mašīnas un skaitīt naudu. Šo neizpratni ir izraisījusi ne visai veiksmīga priekšlikuma pasniegšana – skaidras naudas deklarēšanas prasību uz robežām ar mērķi mazināt noziedzīgu skaidrās naudas apriti, RīgaTV 24 raidījumā “Preses Klubs” skaidroja Finanšu ministra padomnieks Kaspars Čerņeckis.

“Es ļoti ceru, ka tuvākajā laikā Valsts ieņēmumu dienests vairāk skaidros šo normu, jo, ja Saeimā šīs nedēļas laikā pēdējā lasījumā pieņem grozījumus vairākos likumos, tad ar 1. jūliju norma par 10 000 skaidras naudas deklarēšanu, vai nepatiesu deklarēšanu stāsies spēkā,” sacīja Čerņeckis.

Finanšu ministra padomnieks uzsver – ja šī norma tiks piemērota tam mērķim, kam tā paredzēta, tā ir visnotaļ atbalstāma un, tai stājoties spēkā, Latvija nevirzās absolūtas kontroles valsts virzienā, bet precizē pastāvošo likumdošanu.

“Arī pašreiz nodokļu un muitas policija ir uzsākusi jaunu praksi, ka pie esošā krimināllikuma, vienojoties ar prokuratūru, ir iespējams kontrolēt un pārbaudīt naudas izcelsmi uz robežām. Jaunā norma būs precīzāka un skaidrāk nodefinēta, lai mazinātu noziedzīgo skaidras naudas apriti mūsu valstī,” tā Čerņeckis.

Pievienot komentāru