VIDEO: Vien 20 gadus vecajai Krasovicka villai Jūrmalā grib piešķirt kultūrvēsturiskā mantojuma statusu


Miljonāru Valērija Kargina un Viktora Krasovicka izveidotā “Parex banka” Latvijā ilgstoši bija viens no varas un naudas ietekmes simboliem. Ilgu laiku Latvijas bagātākie cilvēki ietekmēja politiskos procesus, sniedzot finansiālu atbalstu vairākām partijām.

Arī kāds Jūrmalas domes deputātes Saskaņietes Elizabetes Krivcovas priekšlikums par Krasovicku ģimenei piederošu īpašumu liek domāt par darbošanos eksbaņķiera interesēs. Krivcova ierosina “Villai Marta” piešķirt kultūrvēsturiskā mantojuma statusu, neraugoties uz to, ka faktiski īpašums izveidots vien pirms aptuveni 20 gadiem, vēsta raidījums “Nekā Personīga”.

”Villa Marta” Krasovicki dzīvo no 1995.gada. Ēka, pirms to iegādājas Krasovicku ģimene, bija sanitāri epidemioloģiskais centrs. Tās stāvoklis bija slikts, to nojauca un faktiski uzcēla no jauna. Taču ar villu Krasovickiem nepietika. Tapa papildēkas peldbaseinam, tenisa kortiem, viesiem. Lai šīs visas ēkas apvienotu, Krasovicki aizslēdza ciet publisku ielu. Aiz šiem tumšajiem vārtiem atrodas 3.līnija, kas savulaik veda uz jūru.

Ēku kompleksa projektēšanai Krasovicki pieaicināja Latvijā dzimušo, vācu arhitektu Meinhardu fon Gerkānu. Darbus veica ”Vincents grupa”, kas savā mājas lapā sniedz detalizētu jaunbūves aprakstu.

Dārgās villas Jūrmalā nepieder Karginam un Krasovickim, bet viņu bērniem. Tāpēc valsts tiesvedība ar “Parex “baņķieriem, prasot no viņiem piedzīt 230 miljonus, pat pie pozitīva sprieduma nebūs atgūstami, jo oficiāli abiem eksbaņķieriem nekas daudz vairs nepieder.

Pievienot komentāru