Vienīgā rakstura īpašība, kas spēj sagraut jebkuru laulību

Iemesls №1: Necieņa

Tas ir ļaunākais, kas var notikt attiecībās. Ja Jūs uzskatāt savu otro pusīti kā kaut ko zemāku par jums, vai vēl ļaunāk, bezjēdzīgu, tad jūs tādējādi sagādājat triecienu ģimenei.

Kā tas izpaužas? Katram pārim citādāk. Kāds sarunas laikā bola acis, norādot, kādas muļķības tu runā! Cits vienkārši nepieņem mīļotā (teorētiski) cilvēka viedokli. Bet kāds vienkārši jūtas pārāks un izrāda to neverbāli. Labs sinonīms vārdam “nicinājums”- nepatika. Taisnība, ir grūti iedomāties, par kādu mīlestību var iet runa, ja viens no partneriem pret otru izturas tādā veidā.

Sarkasms. Ne vienmēr nolaidība ir skaidri redzama. Dažreiz pāra attiecībās valda vienpusējs vai abpusējs sarkasms. Un viss teiktais iet caur šo prizmu. Šī izteiksme ir diezgan dzēlīga un nežēlīga. Sarkasms un kritika – divas dažādas lietas. Kritika tiek izteikta tieši, sejā, un tāpēc sagaidāma. Bet sarkasms- tas ir aizmugurisks solis, kā duncis mugurā.

Atbrīvojies no necieņas. Kā to izdarīt? Ir jāieaudzina dāsnumu un laipnību. Pazīstama klasiķa vārdiem: “Mēs mīlam cilvēkus par to labo, ko viņi izdarījuši, un ienīstam par ļaunumu, ko viņi ir paveikuši.” Tātad, jo vairāk labu darīsiet, atgaiņājoties no lepnuma un izdevīguma par paveikto, jo spēcīgāka būs laulība. Un atslēdziet sevī kritiķi. Pārtrauciet nosodīt mīļoto, meklēt viņā slikto, sagaidīt krāpšanos. Un mēģiniet piedot. Katru dienu 5 minūtes pirms gulētiešanas iedomājieties visas sliktās lietas, kas ir bijušas attiecībās ar jūsu vīru, un domās sakiet: “Es tevi piedodu!”

Piedošana, patiesībā, ir milzīgs potenciāls. Galu galā, jūs reiz mīlējāt cilvēku jums blakus. Un, lai viņš vai viņa neizrādītos “otrā galda galā,” jums ir nepieciešams pastāvīgi barot mīlestības ziedu ar laipnību, augstsirdību, un siltu cieņu. Tik vienkārša formula!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru