“Viss būs labi”, “neraudi” un vēl piecas frāzes, kas nemaz nepalīdz sarežģītā brīdī

2. Pajautājiet par viņa jūtām

Periodiski uzdodot jautājumu “kā tu jūties?”, Jūs varat novērtēt, kā cilvēks spēj pārvarēt savu problēmu un piedāvāt atbilstošu palīdzību.

3. Izrādiet empātiju

Viss, kas ir nepieciešams cilvēkam, kurš ir pārcietis traģēdiju, ir atbrīvoties no negatīvām izjūtām. Tāpēc mēģiniet dalīties ar savām emocijām. Ja jums būtu līdzīga situācija, vislabāk ir pateikt no sirds: “Es tev jūtu līdzi. Es saprotu, cik grūti tev tagad ir.”

4. Palīdzi novērst domas

Nekas nav labāks par vietas maiņu. Iespējams, ka cilvēks saista savu māju ar negatīvo notikumu, kas noticis. Tāpēc piedāvā iet ar viņu pastaigā pa parku vai doties kaut kur nedēļas nogalē, lai izklaidētu negatīvās domas un nepieskartos problēmai.

5. Novērtējiet savas spējas

Dažreiz ir grūti atvēlēt cilvēkam laiku, kad pašam ir ļoti maz laika un daudz darāmā. Pajautājiet, vai draugs var pagaidīt līdz vakaram vai līdz rītdienai, kad jūs patiešām varēsiet uzklausīt un palīdzēt. Ir labāk atlikt tikšanos vai sarunu nekā ignorēt kādu, kam vajadzīga palīdzība.

6. Esi pacietīgs

Nekādā veidā neizrādiet dusmas vai agresiju. Tā jūs tikai padarīsiet visu vēl sliktāku. Pacietīgi uzklausiet viņu un ļaujiet viņam izmest visas viņa emocijas.

Nākamajā reizē, kad jums tiek lūgts atbalsts, atcerieties šos padomus. Varbūt tieši jūs spēsiet palīdzēt savam draugam.

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: fabiosa.com

Pievienot komentāru