Viss, kas jums jāzina par gēla laku!

Gēla lakas kaitīgums

Taču tas visu rožaino attēlu aptumšo fakts, ka gēla laka – tas joprojām ir sarežģīts ķīmisks savienojums, kura komponenti polimerizācijas laikā iekausējas naga plāksnes augšējos slāņos. Daudzas sievietes saka, ka, pēc pārklājuma noņemšanas, viņu nagi bijuši sliktā stāvoklī.

Lai noņemtu gēla laku, ir nepieciešams ilgstošs kontakts ar spēcīgu šķīdinātāju vismaz 20 minūtes, kas ne pārāk labi ietekmē nagu un kutikulu stāvokli.

2

Labāk atsakies no šāda manikīra, ja tev ir maiga āda, uz rokām ir dzimumzīmes vai vasarraibumi: UV lampas starojums ir ļoti agresīvs pret ādu un naga plātni.

3

Vēl kāda svarīga lieta- alerģiska reakcija! Ja neesi pilnīgi pārliecināta par sava ķermeņa reakciju pret gēla laku, labāk iepriekš veikt alerģijas testu. Pajautā meistaram, kādas kompānijas laku viņa izmanto, un kādas ir citu klientu atsauksmes.

4

Un tomēr, ja tevi nebiedē gēla lakas lietošana, ieklausies šajos padomos, kas palīdzēs atjaunot bojātos nagus.

Barošana

Lai nagi būtu izturīgi pret bojājumiem, pietiekamā daudzumā lietojiet pārtiku, kas satur kalciju: jogurts, biezpiens, siers, olas, jūras zivis.

Pievērsiet uzmanību bagātinātājiem ar cinku, magniju un dzelzi. Mēneša kurss ar šādiem bagātinātājiem stiprinās nagus un novērsīs to trauslumu.

Nagu kopšana

Pēc pārklājuma noņemšanas, ļaujiet nagiem atpūsties vismaz nedēļu.

Lai novērstu dzeltēšanu, katru dienu paberzējiet tos ar citrona sulu.

Visus mājas darbus dariet ar cimdiem, lai samazinātu sadzīves ķīmijas ietekmi.

Vakarā veiciet roku masāžu ar olīveļļu vai jojobas eļļu – tās mitrina naga plāksni un kutikulu.

Ļoti labus rezultātus sasniegsiet, izmantojot želatīna vanniņu: 1 ēdamk. želatīna izšķīdina 1 ēdamk. karsta ūdens. Ielejiet šķidrumu bļodiņā, nedaudz atdzesē un iegremdē tajā rokas uz 20 minūtēm.

Nagu augšanas paātrināšana

Joda vanniņa uzlabo nagu struktūru un paātrina to augšanu. 200 ml ūdens izšķīdina 2 ēdamk. sāls un pielej 1,5 ēdamk. joda. Iegremdē rokas šķidrumā uz 15 minūtēm, tad noskalo ar ūdeni un uzklāj mitrinošu roku krēmu.

Strīdēties, vai gēla nagu laka ir kaitīga vai nē, var ilgi. Eksperti iesaka izturīgo pārklājumu uzklāt pēc šādas shēmas: 2 reizes veic manikīru ar gēla laku, bet pēc tam ieturi pārtraukumu 3 mēnešus (šajā laikā vari lietot parasto vai ārstniecisko laku).

Esiet skaistas un veselas!

©TOPRAKSI.LV / FOTO: takprosto.cc

Pievienot komentāru