Viss, kas tev jāzina par dēļu terapiju!

Ko ārstē ar dēlēm?

Osteohondrozi

Ar dēļu palīdzību var izārstēt osteohondrozi. Dēles izdala īpašu vielu, kas, ja tā nonāk asinsritē, stimulē asinsriti. Tas veicina atveseļošanās procesu starpskriemeļu diskiem.

Varikoze

Varikozu vēnu ārstēšana ar dēlēm ir ilgstošs process. Slimība organismā attīstās lēni, un tās ārstēšanai jābūt pakāpeniskai. Ar regulāru procedūru palīdzību vēnas sāk sarukt un mezgli galu galā pazūd.

Aptaukošanās

Šlakvielu uzkrāšanās dēļ aknās notiek asins stagnācija un tās sāk ražot “vāju” žulti, kas nespēj nodrošināt labu gremošanu. Hirudoterapijas mērķis ir novērst asins stagnāciju vietā, kur dēles ir pievienotas. Organismā nonāk jaunas arteriālas asinis, kas palīdz ražot piesātinātu žulti. Tādējādi tas paātrina vielmaiņu, un cilvēks pamazām zaudē svaru.

Cukura diabēts

Hirudoterapija diabētam var palīdzēt tikai kopā ar galveno ārstēšanu. Dēļu siekalas satur insulīnveidīgas vielas, kurām ir hipoglikemizējošs efekts.

Dēļu terapija arī palīdz cīņā ar tādām slimībām kā hipertensija, ateroskleroze, stenokardijas, gastrīts, holecistīts, neirozes, kā arī miega traucējumi. Diemžēl, ārstēšana ar dēlēm ir kontrindicēta cilvēkiem ar asinsreces traucējumiem, bērniem līdz 10 gadiem un sievietēm grūtniecības laikā.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: takprosto.cc

Pievienot komentāru