Sastāvdaļas
1 kg vistu spārniņu
1 ēdamkarote olīveļļas
4 selerijas kāti
Pušķītis redīsu
Bārbekjū mērcei
150 g kečupa
100 ml ābolu etiķa
100 ml viskija
4 ēdamkarotes brūnā cukurniedru cukura
2 ēdamkarotes čili mērces (ja izmanto tabasko mērci – nedaudz mazāk)
1 ēdamkarote Vusteras mērces
1 tējkarote malta kumīna
1 tējkarote malta koriandra
1 tējkarote kaltētas paprikas
1 ēdamkarote sviesta
Siera mērcei
100 g zilā siera
150 g krējuma
50 g majonēzes
Citrona sula pēc garšas
Sāls, svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
Spārniņiem nogriež galiņus, sagriež divās daļās locītavas vietā.
Pagatavo bārbekjū mērci. Sajauc visas sastāvdaļas, izņemot sviestu, katliņā, pieber maltus melnos piparus. Ļauj uzvārīties, samazina karstumu un sautē 5 minūtes, lai mērce sabiezētu. Noņem no uguns, pieliek sviestu un atdzesē.
Spārniņus vienā kārtā liek uz lielas pannas, apslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli. Cep līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes, pēc 15 minūtēm izņem un bagātīgi pārziež ar mērci (2/3 no kopējā mērces daudzuma).
Samazina karstumu līdz 180 grādiem un cep vēl 20-25 minūtes. Izņem, sajauc ar atlikušo bārbekjū mērci.
Sajauc visas siera mērces sastāvdaļas un sablendē vai sakuļ bļodiņā ar roku. Liek ledusskapī līdz pasniegšanai.
Ja cep spārniņus uz grila vai mangala, liek uz kārtīgi sakarsētām restēm un cep līdz gatavībai 15-20 minūtes. Bieži apgroza, lai mērce nepiedegtu, bet izceptos kā glazūra. Tāpēc labāk izmantot dubultās restītes ar aizspiedni.
Pasniedz ar siera mērci. Labu apetīti!