Klasiskā uz pannas ceptu pīrādziņi recepte paredz rauga mīklas izmantošanu. Izdodas aromātiski plācenīši ar vieglu, patīkamu skābumiņu.
Sastāvdaļas
30 ml ūdens
2 olas
220 ml piena
5 g sausā rauga
20 g augu eļļas
60 g cukura
10 g sāls
580 g miltu
Mīklas pagatavošana
Gatavo ieraugu. Nelielā bļodiņā ieber sauso raugu, pievieno sāli un pusi paredzētā cukura daudzuma un sajauc ar siltu ūdeni.
Raugs reaģē uz temperatūru, tāpēc ūdenim jābūt tuvu 40°, citādi mīkla nepacelsies.
Ieraugu pārsedz ar dvieli un noliek siltā vietā, kur nav caurvēja.
Ja viss izdarīts pareizi, pēc 15 minūtēm bļodā parādīsies pēc maizes smaržojoša putu “cepurīte”.
Dziļā traukā sajauc sastāvdaļas – cukuru, olas, divas trešdaļas no miltiem un pienu.
Šo maisījumu sajauc ar rauga pamatu. Mīkla izdodas viegla un gaisīga. Atstāj to “atpūsties” uz 18-20 minūtēm, lai tā uzrūgtu.
Mīklai piejauc augu eļļu un, pievienojot atlikušos miltus, izmīca ar rokām. Ļauj vēlreiz pacelties. Pēc tam var veidot pīrādziņus.
Gatavo mīklu sadala vienādās daļās, katru aptuveni 40 g, saveļ apaļās bumbiņās. Bumbiņas izrullē ne vairāk kā 0,5 cm biezā aplītī, liek virsū pildījumu pēc vēlēšanās un aizspiež maliņas.
Cep pannā ar sakarsētu eļļu, 5-8 minūtes no katras puses.
[…] Lasi arī: Zeltaini brūni, uz pannas cepti pīrādziņi. Saimnieces Annas recepte […]