Ziepniekkalna suņu drāma: meitenes izglābj dārziņos dzīvojošu kucīti ar mazuļiem

Facebook

Pilnīgi nejauši “uzdūros”sludinājumam, kur Ziepniekkalna dārziņos, pie nodegušas mājas mitinās suņu mamma un viņas 12 kucēni (sludinājuma bildes foto). Šis sludinājums man nelika mieru, tāpēc jau vakarā kopā ar Ilze Zelts devāmies situāciju lūkot, sociālajā tīklā Facebook raksta Sabīne.

Rezultāts, protams nepatīkams, bet ne šausminošākais, ko esmu redzējusi, vairāk gan liels izbrīns, pārsteigums un nesaprašana, redz, pirms mums adresē ieradusies kāda sieviete, kas esot stādījusies priekšā kā Tatjana no Ventspils un paņēmusi deviņus kucēnus, atstājot suņu mammu, trīs kucēnus un suņu mammas iepriekšējā metiena meitu turpat…(Lieki piebilst, ka trīs mazuļiem acis teju tikko vaļā un tie vēl ēd mammas pienu).

Bez liekas domāšanas likām suņu mammu,viņas vecāko meitiņu un trīs mazos ķiparus mašīnā un nogādājām tur, kur tie ir drošībā un paēduši – Dzīvnieku patversmē “Labās Mājas”!

Līdz šim stāsts skaists,visi laimīgi,drošībā, BET te nu ir sāpe par cilvēku vārdā Tatjana, kas iespējams gribot labāk var nodarīt tā kā nav labāk (protams te scenārijs var būt dažāds, bet pieņemot, ka cilvēks paņēmis deviņus kucēnus, tad pieļauju, kas tas ir kāds no mums – dzīvniekglābēju aktīvistiem), t.i. deviņiem mazuļiem, kuri nav ar mammu, ir nepieciešams mammas piens, tie ir pārāk mazi, lai ēstu patstāvīgi un LAI KĀ MĒS VISI CILVĒKI, KURI IESAISTĪTI DZĪVNIEKU GLĀBŠANĀ, CENSTOS IZBAROT MAZUĻUS AR PUDELĪTI UN PIEBAROJOT, MĒS VISI ZINĀM, KA CILVĒKS NESPĒJ DOT TO, KO VAR IEDOT SUŅU MAMMA, viņiem tik ļoti vajag mammas pienu, lai tie augtu spēcīgi un nostiprinātu imunitāti!

LŪDZU, TATJANA, VAI KĀDS, KURAM IR JEBKĀDA INFORMĀCIJA, SAZINIES AR MANI PA TĀLR.28865429 (Sabīne) vai 26617636 (Dzīvnieku patversme “Labās Mājas”)

Lūdzu, lūdzu palīdzēsim mazuļiem augt un attīstīties pilnvērtīgi saņemot mammas aprūpi!

Protams, atbilstoši LV likumdošanai visi kucēni būs pieejami adopcijai sasniedzot atbilstošo vecumu, saņēmuši nepieciešamās vakcinācijas, būs čipēti, reģistrēti, attārpoti un atblusoti ( pilnvērtīgi Latvijas Republikas “suņu pilsoņi”), tāpat tie tiks atdoti ar līgumu sasniedzot atbilstošo vecumu jaunajiem saimniekiem nodrošināt suņa sterilizāciju/kastrāciju.

Kas attiecas par abām pieaugušajām suņu meitenēm – mamma un viņas pieaugusī meita Bagija pamazām pierod pie jaunajiem apstākļiem,un arī šīs abas meitenes būs pieejamas adopcijai – protams, sterilizētas,saņēmušas atbilstošās vakcinācijas, attārpotas, atblusotas, čipētas! (Māmiņai protams šis periods būs ilgāks, jo bērni jāizauklē un pašai jāatkopjas).

P.S. Un arī es atļaušos lūgt arī šo, ja nu vien kādam ir duka palīdzēt šai Ziepniekkalna suņu saimei, tad tas par ko mēs ļoti priecātos ir profesionālā barība, gaļiņa vai labie konservi suņu mammai un “starter”barība mazajiem,kad tiem pienāks laiks pašiem ķerties pie lielā šķīvja.

P.S.S.Foto redzama gan mamma ar mazuļiem gan vecākā meitiņa!

Pievienot komentāru