Zinātnieki noskaidrojuši, ka gulēt apskāvienos ir ļoti veselīgi!

 

Doktore Vendija Troksela, profesore psihiatrijā Pitsburgas universitātē sacīja šādi: “Miegs ir ļoti svarīgs cilvēka veselībai. No veselīga miega atkarīga sirdsdarbība un garīgā veselība. Saskaņā ar aptauju, kas veikta 2009. gadā, vīrieši un sievietes, kas guļ apskāvušies, daudz retāk pamostas naktī un vispār guļ daudz mierīgāk nekā viņu vientuļie eksperimenta “kolēģi”.

Kopīgā miega pētījums vēl nav izstrādāts līdz galam, taču zinātnieki jau var secināt, ka miegs partnera apskāvienos sniedz drošības sajūtu, kas savukārt pazemina kortizola līmenis asinīs, kas pazīstams kā “stresa hormons”. Bez tam, miegs vienā gultā samazina citokīnus, kas ir tieši saistīti ar dažādiem iekaisuma procesiem, un palielina oksitocīna līmeni. Šis ir tā saucamais mīlestības hormons, kas tiek ražots smadzeņu daļā, kas atbild par miega ciklu, un nomāc nemieru.

Tādējādi, pat, ja tu pamosties no partnera krākšanas vai atņemtas segas, jūs saņemsiet daudz vairāk ieguvumu veselībai nekā tad, ja jūs gulēsiet viens pats.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru