10 “veselīgi” ieradumi, no kuriem nav nekādas jēgas!

Sabiedriskās tualetes pods- briesmīgu slimību avots

2

Protams, tas nav sterils, bet neviens (neviens!) no vīrusiem, kas tevi tā biedē, nevar izdzīvot ārpus cilvēka ķermeņa. Tas ir, pat ja pirms tevis tur pabijis ne tas veselīgākais eksemplārs, vīrusi aizgāja bojā vēl pirms kabīne tika atbrīvota. Līdz ar to neizgudro sev šausmas un bailes sabiedrisko tualešu apmeklēšanai. Ciešanās ir tas, kas ir patiešām kaitīgi!

No miltiem uzpūšas vēders

3

Lipekļa nepanesamība ir modes “slimība”, ko sev mēdz piedēvēt visas tievētājas. It kā šī iemesla dēļ vēders nekad nekļūst plakans. Tomēr medicīnas statistika ir nepielūdzama: tikai 1% pacientu nespēj sagremot lipekli, pārējiem tas ir iemesls svara pieauguma atrunām, bet pāris karstmaizēm dienā ar to nav nekāda sakara.

Svaigi spiestas sulas ir veselības avots

4

Augļu un dārzeņu labums nav noliedzams. Bet tikai tāpēc, ka tie satur daudz šķiedrvielu, kas attīra organismu, piesātina to ar noderīgiem mikroelementiem un vitamīniem. Svaigi spiesta sula ir ļoti koncentrēta un augļskābes tajā-  vēdera ienaidnieki. Vienā glāzē sulas ir, piemēram, trīs apelsīni. Jūs tik daudz apēstu? Diez vai. Bet kuņģim jācīnās!

Gripas un saaukstēšanās laikā jālieto vairāk C vitamīna

5

C vitamīns patiešām palīdz imūnsistēmai, bet šīs vielas pārdozēšana organismā ir daudz bīstamāka, kā tās trūkums! Maksimālā panesamā deva ir 2000 mg dienā. Ne vairāk! Liekais var izraisīt caureju, sliktu dūšu, vemšanu, grēmas, galvassāpes un citas smagas blakusparādības.

Dzeltenums ir kaitīgs!
6

Šis mīts jau sen ir dietologu lauzts. Olu dzeltenumi mūsu uzturā neietekmē holesterīna līmeni asinīs.

Ej uz nākamo lapu lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru